Striae: what to do?

15 mei 2015

Beauty, Lichaam

In een bikini lopen durf je haast niet meer te lopen, en ook korte shorts laat je deze zomer maar weer in de kast liggen. Heb jij ook last van striae? Je bent gelukkig niet de enige, maar vervelend is het natuurlijk wel. Lees hier de tips & tricks om striae te verdoezelen en te verminderen!

Het hebben van striae is ontzettend vervelend. Veel vrouwen krijgen het tijdens een zwangerschap, maar sommige meiden krijgen er voor de eerste keer in hun puberteit mee te maken. Dan groeit hun lichaam sneller dan hun huid aankan. Zo ontstaan deze scheurtjes, ook wel striemen genoemd. Het is je niets om je voor te schamen, want bijna alle vrouwen, en ook veel mannen, hebben hier last van. Toch is het voor veel vrouwen een punt om onzeker over te zijn, zeker omdat het nooit meer helemaal weggaat. Hier wat tips om het te verdoezelen en wat te verminderen!

striae

Tips & Tricks

 • Schoonheidssalons zweren erbij: een skin peeler. Met zo’n apparaat wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Microkristalletjes slijpen de huid op de gewenste plaatsen af. Dit gebeurt laagje voor laagje. Zo wordt de striae wat verminderd.
 • Als je geen skin peeler hebt, scrub dan twee keer in de weer je huid op die plekken. Smeer na het douchen je huid met een lekkere olie in.
 • In het begin zijn de striemen paars, maar na een aantal maanden zie je ze gelukkig verkleuren en worden ze wit. Ze zijn er dus nog steeds, maar ze zijn -thank god- veel minder zichtbaar!
 • Bij de drogist zijn diverse crèmes, zoals bio oil, verkrijgbaar die de striae wat minder zichtbaar maken of zorgen dat de strepen minder paars zijn.
 • Striae is minder goed te zien wanneer je bruin bent. Zoek dus lekker de zon op of ga af en toe onder de zonnebank. Zorg wel voor een goede bescherming: de huid is uitgerekt en dunner dan op andere plekken. Jouw huid zal dan op die plekken sneller verbranden.
 • Zorg dat je je huid elastisch houdt tijdens een snelle gewichtstoename of zwangerschap, om meer striae te voorkomen. Smeer je huid dus iedere dag in met een vette crème of lekkere olie.
 • Wanneer je niet helemaal in bikini durft kun je een leuke doek omslaan. Of draag een stoere short in de kleur van je topje of badpak.

En denk maar zo: striae is niets om je voor te schamen. Niemand is perfect!

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Striae: what to do?”

 1. chucky1012 Zegt:

  Bekend probleem vooral toen ik jaren geleden zwanger was.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: