Column: De voordelen van alleen wonen

12 april 2015

Columns, Eten, Lifestyle, Vrije tijd, Wonen

Mijn eerste woning nadat ik uit huis ging, deelde ik met een vriendin die ik al ken vanaf mijn awkward middelbare school periode. Ik was een lange onhandige slungel die te veel droomde, en zij een klein, druk meisje met een verschrikkelijk hoog schril stemmetje. Wonder boven wonder werden wij vriendinnen, bleven dat, en gingen dus elf jaar later samenwonen. In een één slaapkamer appartement. Dat dus best onhandig was.

In de periode dat ik weg was in Londen, is zij daarom gaan samenwonen met haar vriend, en dat betekent dat ik nu voor het eerst echt alleen woon. Dus ik wilde het even hebben over de voordelen van alleen wonen. Want hoewel het minder gezellig is; het is wel super fijn om af en toe zo alleen te zijn.

  1. Minder schoonmaken

Ha! Niet echt een bijzonder voordeel zou je denken, he? Toch wel. Moet ik dat afwas doen? Geen probleem, joh! Gewoon even die twee bordjes afspoelen en ik ben al klaar voor de hele dag. Moet ik de keuken opruimen nadat ik heb gekookt? Ach, niemand ziet het toch, dat kan overmorgen ook wel. Iets gemorst op de grond? Pff, het maakt niemand toch wat uit, dus kan ik het net zo goed nog een paar dagen in de grond laten trekken. Het leven is zoveel makkelijker als je maar de troep van één persoon moet opruimen en schoonmaken.

  1. Rustige alleen-tijd

Alleen zijn betekent nog niet eenzaam zijn. Écht alleen zijn, vind ik heerlijk. Eventjes in alle rust mijn boek uitlezen waar ik al een halfjaar tegenaan hikte. Of mijn roze sjaal afbreien met een muziekje op de achtergrond voor het slapengaan. Of gewoon, zonder met iemand te hoeven praten, op de bank chillen met een zak chips. Hemels.

  1. Snacken!

Als ik zin heb om om drie uur ’s nachts gevulde eieren te maken, dan doe ik dat gewoon. En als ik totaal geen zin heb in avondeten, dan eet ik niet. Niemand die commentaar geeft, niemand die het iets uitmaakt. Geen schaamte! Eten wanneer en wat ik wil.

tvkijken

  1. Baas van de televisie

Het klinkt misschien wat banaal, maar de baas van de televisie zijn zonder enige compromissen en geruzie, is het beste wat een mens kan overkomen. All hail de afstandsbediening-koningin! Als ik een horrorfilm wil kijken, doe ik dat gewoon. En als ik een Disneyfilm wil kijken, is er niemand die zeurt. NIEMAND BEMOEIT ZICH ERMEE.

  1. Mijn huis, mijn regels

Onafhankelijkheid! Ik voel mij sterker, zelfverzekerder en daarmee ook gelukkiger. Ik heb echt het gevoel dat ik zo kan leren op eigen benen te staan, en eindelijk mijn eigen weg te gaan. Iedereen moet een keer alleen hebben gewoond, want anders mis je echt iets belangrijks in je leven.

Tip van deze week:

  • Het is lekker weer, people! En in plaats van naar een terrasje te gaan (wat half Nederland doet als de thermometer meer dan 15 graden aangeeft), ga lekker picknicken! Kies een mooi natuurgebied (of park) uit, vul een tas vol lekker eten, en ga met die banaan.

    Geschreven door: Isa Jonkers

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: