Column: Terug van nooit weggeweest!

Guess who’s back. Back again. Isa’s back. Back again. Guess who’s back, guess who’s back, guess who’s back, guess who’s back. Oké, oké, jullie snappen het denk ik wel. Ik ben terug! In zowel Nederland als op Fabeaulish als jullie vaste columniste. Is dat niet enig! (Ik kijk lachend in de camera en het publiek doet alsof ze het leuk vinden en klappen wild met hun handjes) Maar nu zonder gekkigheid. Ik ben terug en ik moet weer helemaal wennen. Van een grote stad als Londen naar een ministadje waar ik nu tijdelijk woon is best een grote overgang.

Als eerste kwam ik letterlijk met een koude douche thuis. Mijn CV-ketel was kapot, en omdat ik technisch gezien zo onhandig ben als, nou ja, als helaas een stereotypische huisvrouw, hebben ik drie andere mannen er naar laten kijken totdat we erachter kwamen dat ernaar kijken geen zin heeft en we misschien toch een monteur moesten bellen. Helaas kwam die pas de volgende dag. Jeej, welkom terug.

cvketelkapot

Gelukkig was de ketel al na tien minuten gemaakt toen de monteur er was. Hij mompelde iets over een onderdeel dat kapot was en dat dat vreemd was, maar ik knikte glimlachend en duwde hem de deur uit zodat ik eindelijk een warme douche kon nemen. En toen voelde ik mij ietsjes meer thuis. Niks gaat boven je eigen douche als je terug bent van een lange reis, geloof me.

Nederland is niet zo heel anders dan Engeland. De mensen zijn een beetje hetzelfde, het weer is sowieso hetzelfde en de culturen lijken erg op elkaar. Het enige waar ik dus erg aan moet wennen is de overgang van een grote stad naar een kleine stad. Ik hoor geen verkeer meer als ik in bed lig. Er gaan niet meer om de vijf minuten een politiesirene af. En bovenal: er is hier veel minder te doen dan in Londen. Het is hier saai! Natuurlijk was het leuk om al mijn vrienden en familie weer te zien en mijn eigen huisje weer mijn eigen te maken, maar daar was ik elke week op pad om nieuwe dingen te ontdekken. En nu ik weer in mijn safe zone ben, doe ik dat niet meer. Zonde eigenlijk. In feite moet iedereen elke week weer wat nieuws doen. Goed voor je hart!

Daarom ga ik door met tips geven, maar omdat mijn leven hier wel heel anders is dan in Londen, wordt het één tip per week in plaats van drie. Helaas maar jullie moeten het er maar mee doen.

Tip van deze week:

 • Kijk de film Still Alice in de bioscoop. Prachtige film over een vrouw (gespeeld door Oscar winnares Julianne Moore) die de ziekte van Alzheimer krijgt en samen met haar familie daarmee worstelt.Geschreven door Isa Jonkers

 

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Column: Terug van nooit weggeweest!”

 1. chucky1012 Zegt:

  Hoi… fijn dat je weer terug bent ik genoot van je prachtige verhalen hoor 😉
  Heel vervelend dat je zolang moest wachten voordat de ketel weer gemaakt werd.

  Beantwoorden

 2. Come-Moda Zegt:

  Leuk om te lezen! XO

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: