Column: The End – Goodnight and joy be with you all!

22 maart 2015

Lifestyle, Reizen, Vrije tijd, Werk, Wonen

Dit is het dan. Mijn allerlaatste week in Londen en daarmee ook mijn laatste column. Het doet bijna pijn dit te schrijven, maar toch niet helemaal omdat het nog zo onwerkelijk lijkt. De afgelopen maanden zijn zo snel voorbij gegaan. Eigenlijk té snel. Die wereld van thee, rode bussen en regen is een soort miniatuurversie van klei in mijn hoofd geworden. Goed opgeslagen en onaangetast totdat ik ooit weer terugkeer naar Londen. Want deze herinneringen zijn mij het meest dierbaar. Hier heb ik geleerd om vrij te zijn en heb ik mezelf leren kennen. Bedankt Londen en see you soon.

Toen ik mijn universiteit uit liep na mijn laatste les, kwam ik langs een straatmuzikant die ironisch “we don’t need no education” speelde op zijn elektrische gitaar. Ik heb hem mijn laatste ponden gegeven en ben daarna naar een pub gegaan waar ik mijn laatste Engelse bier heb gedronken. Nog steeds smerig, maar het hoort erbij. Ik dacht na over mijn leven hier, en wat mij blij maakte maar ook wel beangstigde was het feit dat een blijvend leven in Londen eigenlijk best mogelijk is. Ik ken hier al veel mensen, heb een plek om te blijven (mijn gekke maar lieve landlady zei dat ik altijd een slaapplek bij haar heb), heb een vaste plek waar ik kan sporten en een universiteit waar ik verder kan leren. Het enige wat ik nog mis is een baan. En dat is dan ook de reden dat ik hier niet blijf en terug kom naar Nederland. Meeeh, stomme economie.

londonisa

Maar serieus. Als jullie ooit een kans krijgen om langer dan een week naar Londen te gaan: grijp je kans! Het is een stad met zoveel verschillende kanten, dus echt onmogelijk om alles te verkennen in een korte vakantie. En het is het waard om alles te verkennen. Mijn favoriete gedeeltes van de stad waren Camden, The Southwark en natuurlijk Hackney, maar er zijn zo veel andere stukken van Londen die geweldig zijn. Ik heb geprobeerd om met mijn tips een beetje een beeld te geven van wat hier allemaal te doen is, maar in werkelijkheid is er nog véél meer te doen in Londen. Dus ik raad jullie echt aan om het zelf te ervaren en gewoon een paar weken in Londen gaan vertoeven en op pad te gaan. En ik wil nog even kwijt: het was hartstikke leuk om voor jullie mijn ervaringen op te schrijven en ik hoop dat jullie er echt wat aan gehad hebben! For now: goodnight and joy be with you all.

Laatste tips van de week:

  • Zie de zon ondergaan op Primrose Hill in Camden. In het chique gedeelte van Camden staat een park met een grote heuvel waar er prachtig uitzicht op het centrum van Londen is. Het is een geweldige plek om de zon onder zien te gaan, door het goede zich op het sprookjesachtige licht dat op de stad valt.
  • Ga naar de Portobello Market in Nottting Hill. Bekend van de film Notting Hill, deze markt kan je echt net missen. Op zaterdag en vrijdag is het ontzettend druk, maar dan is er wel een antiek gedeelte dat zeker de moeite waard is. Het is een markt vol mode, accessoires, antiek, eten, muziek en meubels. En vooral erg gezellig.
  • Bezoek het Imperial War museum voor indrukwekkende exposities over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. Wees wel voorbereid voor de vierde verdieping, die helemaal gewijd aan de Holocaust is. Erg heftig, maar wel indrukwekkend.

Geschreven door: Isa Jonkers

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Column: The End – Goodnight and joy be with you all!”

  1. marlynnn Zegt:

    Wat jammer dat je alweer gaat! Hoe lang ben je er nu geweest? X

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: