Column: Laatste weken voor vertrek

Unfortunately peanut butter, het is weer bijna tijd om terug naar Nederland te gaan. Maar gelukkig heb ik nog een paar weken om snel de laatste leuke dingen te doen en zien in Londen. Maar wat ga ik deze stad missen als ik terug ben. Hoewel ik hard heb moeten werken voor mij short courses die ik volgde op de universiteit, had ik gelukkig genoeg de tijd om (bijna) de hele stad te verkennen en uit te pluizen. Kan je een stad wel uitpluizen? Ik heb het in ieder geval geprobeerd. En Londen weet dat. You’ve got this strange effect on me, Londen, and I like it.

Ik ga zelfs de Londen Underground (oftewel de Tube) hier missen, en dat was toch wel het ergste van de hele stad. Enige irritatiepunt van deze stad: Londenaren hebben áltijd haast in de Tube. Waarom in godsnaam? De metro’s gaan hier om de 3 minuten, dus waarom die stress? En duwen en trekken als ze de metro in willen, het is gewoon niet normaal. Alle Engelse gentlemen en ladies vergeten daar al hun manieren en beuken erop los. De Tube en voetbal zijn blijkbaar dus de achilleshielen van de Engelse beleefdheid.

londonisa

Maar ik houd ook wel van de metro-stationnetjes. Het is een plek waar je de meest fantastische figuren tegenkomst. Zoals een travestiet met wild blond haar tot haar enkels en een geschminkt gezicht als een van de bandleden van KISS (iedereen was bang voor haar) of een dronken man die werd weggevoerd door zes agenten en doodleuk “Tatuu Tatuu” keihard schreeuwde totdat hij de Tube uit was (ik moest bijna hardop lachen). En de vele straatmuzikanten natuurlijk! Die ga ik het meest missen. Ik had altijd in de avond les, waardoor ik rond 10 uur ’s avonds doodmoe weer terug moest reizen. Maar iedere keer was er weer een andere muzikant die mij weer een beetje opvrolijkte en wakker maakte. Zo was er een man met een fluitje die altijd de Lord of the Rings-theme floot, of een vrouw met dreadlocks die Poolse muziek op een gitaar speelde. Of een man die verkleed als clown liedjes van Linkin Park op zijn banjo pingelde.

En natuurlijk het trouwe bandje dat altijd voor mijn vertrekstation in de avond staat, bestaande uit een saxofonist, een bassist, een klarinettist en een accordeonist. Rock on, dudes, rock on forever.

Tips van deze week:

  • Bezoek de beroemde Tower of London. Doordeweeks is het minder druk, en het is toch een fantastisch mooie toeristische attractie om mee te maken. Loop mee met een rondleiding van een Guard (ook wel Beefeater genoemd), die nog verkleed is alsof hij in het Tudor-tijdperk leeft, en luister naar de geweldige verhalen die hij te vertellen heeft. Maak ook vooral een foto van één van de enorme raven die daar leven. Amazing.
  • Maak een wandeling in het St. James Park. Dit park is te vergelijken met het Vondelpark in Amsterdam. Begin bij Trafalgar Square en loop zo naar Buckingham Palace. Vooral doen als het lekker weer is. De soft ijsjes die in kraampjes daar verkrijgbaar zijn, zijn heerlijk.
  • Het kost wat maar dan heb je ook wat: ga naar het topje van The Shard, het hoogste gebouw van Londen en maak foto’s van The Londen Skyline. Geweldig uitzicht en door de rustgevende muziek lijkt het net alsof je vliegt. Pas op, niet geschikt voor mensen met hoogtevrees want alles is van glas (grond niet hoor).

Geschreven door Isa Jonkers

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Column: Laatste weken voor vertrek”

  1. marlynnn Zegt:

    Het topje van The Shard, die ga ik onthouden! Jammer dat je alweer bijna vertrekt, ik heb nog 4,5 maand om alles eens goed te bekijken haha 🙂 X

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: