Column: Harry Potter en The Beatles

Wie zijn de meest iconische (zowel non-fictie als fictie) figuren uit Engeland? Daar zijn heel veel antwoorden op te verzinnen. Winston Churchill, Queen Elizabeth, Sherlock Holmes of toch James Bond? Mary Poppins, Robin Hood, Alice in Wonderland of Peter Pan? Ik kan zo wel eindeloos doorgaan, maar mijn punt is: deze week heb ik mij verplaatst in het leven van vijf van de meest iconische Engelsen (Harry Potter en The Beatles) en het was hartstikke leuk.

isalondenharrypotter Oké, dus Londen heeft geen Disneyland. Dit is vast jullie reactie: “Aaaaw wat jammer nou. Daar wilden we net naartoe gaan.” Ja, ik weet het, ik weet het. Aan de vele Disneywinkels in de dure winkelstraten hebben we gewoonweg niet genoeg! We willen een pretpark met fantasiefiguren uit films en boeken die we als kind zagen en lazen, potverdorie. En hier komt het: Warner Brothers Studios heeft dit gehoord en bedacht: hé, Harry Potter is volgens mij best populair. Waarom gaan wij niet onze eigen Warner Bros. Park bouwen? Gewoon op een oude filmset? En dat gooien we het vol met props uit de Harry Potter films. We kunnen zelfs attracties maken! Zo gezegd, zo gedaan en een paar jaar later stond de Warner Bros. Harry Potter Studio Tour helemaal in het Noord-Westen van Londen. En ik moet bekennen: het was best mooi en leuk om daar te zijn.

Ik heb daar rondgelopen in de WegisWeg, boterbier gedronken in de Lekke Ketel, toverstokken bekeken en uitgeprobeerd bij Olivander en de hippogrief Scheurbek geaaid. Oh ja, je kon daar ook voor een green screen op een bewegende bezemsteel zitten en een filmpje laten opnemen. Dat laatste heb ik niet gedaan, al was het alleen al door de schoolklasjes met gillende kinderen die voor mij in de rij stonden. De sets en props waren vooral bijzonder om te zien, omdat ze gewoonweg zo mooi en professioneel écht zijn gemaakt.

De avond daarop ben ik naar een concert van The Beatles geweest. Ja, jullie horen het goed. Die Engelse popmuziek-band die wereldhit na wereldhit hadden en (ook al zijn er twee al overleden) nog even een concertje gaven in een klein theatertje bij Trafalgar Square. Oké, dus dit waren look-a-likes en niet de echte. Maar professionele look-a-likes! De stemmen klonken bijna hetzelfde (ook al zong deze John Lennon ontzettend vals) en zeker qua uiterlijk leken ze net echt. En alle oudere dames en heren gingen helemaal los toen ze hun favoriete nummers van vroeger hoorden. Soms zag ik niets van het podium omdat er een oudere dame (met een pittig kort kapseltje weliswaar) voor mijn neus op en neer sprong met haar armen in de lucht en haar keel uitgilde. Voor heel even was ze weer een tienermeisje die was weggelopen van huis en de The Beatles opwachtte bij de Abbey Road Studios voor een korte glimp van McCartneys been. En niet alleen zij werd een tikkeltje wild. Ik zag iedereen om mij heen transformeren in een jongere versie van henzelf. Keihard meezingend en meedansend op de noten van Help! en Come Together. Ik moet toegeven dat het best ontroerend was om te zien, en stiekem zong ik fluisterend mee toen Hey, Jude voorbij kwam. Het was een fijne trip terug in de tijd.

isalondenthebeatles

Tips van deze week:

  • Ga naar een musical op West End. Ik weet dat ik eerder zei dat je vooral buíten West End moest kijken, maar een tripje naar Londen is niet compleet als je ook een grote beroemde musical heb gezien. Ze hebben hier betere acteurs dan in Nederland, dat kan ik je beloven. Zoek naar deals die je tickets wat goedkoper maken, en ga ervoor.
  • Als je kinderen hebt, of zelf een enorme fan van Harry Potter bent, ga dan naar de Warner Bros. Studio Tour. Het is best groot, en er zijn genoeg dingen om te doen en te zien, dus ik zou er wel een dagje voor uittrekken. Maar het is het zeker waard!
  • Bezoek The Londen Zoo! Als het lekker weer is, ga dan een dagje naar de dierentuin van Londen. Vooral de tijgers zijn bijzonder om te zien. Ook is er een vlindertuin waar de mooiste vlinders rondvliegen en op je hoofd gaan zitten. Hetzelfde geldt voor de apentuin, al is het wel minder fijn als er een doodshoofdaapje op je hoofd gaat zitten.

    Geschreven door: Isa Jonkers

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Column: Harry Potter en The Beatles”

  1. chucky1012 Zegt:

    Wat een aparte en leuke foto’s.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: