Column: Chinees nieuwjaar en de hippe urban Brick Lane

Happy verlate Chinees nieuwjaar! Oftwel Xin Nian Kuai Le, zoals de Chinezen dat zeggen. Vorig weekend was ik in het mooie en gezellige Chinatown tijdens de viering van het nieuwe jaar; het jaar van het schaap of de geit. Mijn jaar! (Echt waar, ik ben geboren in het jaar van de geit, mèèèh) Ook heb ik een safaritocht gehouden in Brick Lane, de meest hippe urban straat van dit moment waar ik veel graffiti en andere straatkunst heb gespot.
IsaLondenchineesnieuwjaar

Het jaar van de geit is begonnen en dat betekent dat er dit jaar veel kunst, rust, harmonie en wereldvrede (hèhè) in het verschiet is. Een fantastisch jaar dus! Dat werd flink gevierd afgelopen zondag in Chinatown met vele parades met geweldige figuren en dansende draken. Om ervoor te zorgen dat ik veel van de eerder genoemde mooie begrippen meekreeg dit jaar heb ik voor de zekerheid een knuffel van een minischaapje met gouden hoorns in een druk Chinees winkeltje gekocht. Geeft geluk toch? En anders is het best een leuk ding om op te hangen aan het voorruit spiegeltje van mijn auto (alleen moet ik eerst wel een auto kopen, maar dat is bijzaak). Ook heb ik het voor elkaar gekregen een roze lippenstifthouder met een spiegeltje te kopen boven het geschreeuw uit van afdingende Aziaten. Heel praktisch hoor, een lippenstifthouder! Echt iets wat ik nodig had. Ik ben er nog steeds ontzettend blij mee.

Deze week ben ik naar Brick Lane in Shoreditch geweest. Hipperdepip! Een hele lange straat met verschillende marktjes langs de kant van de weg, en waar je ook kijkt: muren zitten vol met prachtige graffitikunstwerken of andere gekke dingen. Ze verkopen daar voedsel, kleren, kunstwerken, antieke dingen, muziek, sieraden en noem maar op. Ook zit het vol met kleine individuele winkeltjes met jonge ondernemers die hun dromen na willen jagen. Zoals het Cereal Café, waar de mensen buiten al in de rij staan voor een kommetje over prijsde cornflakes. Of allemaal kleine antiekwinkeltjes en platenzaken (plus een enorme vintagemarkt in een kelder).

Al met al: het was weer een hele fijne week in Londen!
isalondenchineesnieuwjaar2

Tips van deze week:

 • Bezoek één van de oudste bioscopen van Londen: de Rio Cinema. Hier is elke maand de meest populaire film van het moment te zien, plus elk weekend bijzondere films uit het verleden. Het is niet voor niets dat deze bios zijn eigen bushalte heeft!
 • Ga naar Chinatown in Soho! Niet is het alleen leuk tijdens de nieuwjaarviering, het is ook een place to be als je ergens lekker wil eten, winkelen, uitgaan of gewoon eventjes wilt rondlopen. Let wel goed op waar je loopt, want alle borden zijn daar Chinees. Voor je het weet ben je de weg kwijt!
 • Loop langs de Brick Lane en kijk je ogen uit naar de mooie graffiti en urban look van deze straat. Het is een leuke plek om te shoppen. Soms zijn de winkeltjes erg duur, maar ertussenin zitten best goedkope pareltjes waar je flink inkopen kan doen qua kleren en hebbedingetjes. En de Brick Lane market is groots en gezellig.
Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Column: Chinees nieuwjaar en de hippe urban Brick Lane”

 1. chucky1012 Zegt:

  Wat fijn!
  Het klinkt geweldig en zou het zelf zeker een keer mee willen maken.

  Beantwoorden

 2. Come-Moda Zegt:

  Leuk om te lezen! XOXO

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: