Londen: Afternoon tea and Shakespeare

15 februari 2015

Columns, Lifestyle, Maatschappij, Reizen, Wonen

Ooooh, I feel so sophisticated! Deze week ben ik naar een voorstelling van Romeo en Juliet gegaan (expres niet op Valentijnsdag want zo zielig ben ik nou ook weer niet) en ik heb enorm genoten. Shakespeare in Londen; het hoort er echt bij! Ook heb ik in een van de beste high tea cafés een afternoon tea gedronken. Met versgebakken scones of course. Jam jam!

Na mijn Engelse thee in Highgate, het Noorden van Londen, met verse bloemblaadjes (wat best bitter was!) en honing en scones met room en verse jam, heb ik een wandeling door het Waterlow Park gemaakt. Soms vergeet je hoe erg je de natuur mist als je in een stad woont. Zeker in zo’n grote drukke stad als Londen. Heerlijk dus om even een frisse neus te halen in de ‘natuur’, ook al is het maar een klein stukje van een meer met bomen er omheen.

isalondenhighteaMaar goed! Shakespeare in Londen. Zijn jullie bekend met die ene sketch van Jiskefet waar een man in het publiek keihard: “raarrrrr” door het stuk heen roept? Zo voelde ik me eigenlijk wel in het begin van het toneelstuk. Ze begonnen als een soort musical, waarbij de vrouwen op de grond gingen liggen en met hun benen manisch in de lucht begonnen trappelen. Ik kon mijn lach bijna niet inhouden. Gelukkig voor mij (en voor henzelf) werd het daarna stukken beter, leuker en intenser in het stuk. Tranen in mijn ogen toen Juliet (spoiler alert *wink wink*) zichzelf neerstak met een enorme dolk. Liefde maakt mensen dom, maar het is oh zo tragisch en mooi om te zien.

Londen is een theaterstad. Er is geen wijk die geen plaatselijke theater heeft. Natuurlijk is er West End, dé uitgaanswijk van de stad, waar je alle grote en beroemde theatervoorstellingen en musicals kan zien. Het is te vergelijken met Broadway in New York. Als je hier als acteur optreedt, well…you made it darling! Nadeel is wel dat het ontzettend toeristisch is, en er een beperkt aantal voorstellingen te zien zijn. Plus: het is best prijzig. Ik vind het veel avontuurlijker om naar een kleiner theatertje te gaan buiten West End. Niet alleen support je dan de kleine individuele theaters, maar krijg je ook de kans om meer bijzondere out of the box voorstellingen te zien. Mijn Romeo en Juliet ontmoeten elkaar hier in een rave club bijvoorbeeld. Effing awesome.

Tips van deze week:

  • Zoals ik al eerder zei: ga naar een theatervoorstelling buiten West End. Er zijn genoeg andere theaters waar ze fascinerende voorstellingen houden. En veel goedkoper dan een beroemde musical!
  • Bezoek het British Museum. Londen zit vol goede musea, maar het British Museum is toch wel echt de main one. Hier is een enorme collectie van mummies en prachtige oude Egyptische, Griekse, Japanse, Afrikaanse en Europeaanse voorwerpen en kunstwerken. Erg bijzonder zijn: de Steen van Rosetta, de Griekse Elgin Marbles, de mummies en de Lindow Man.
  • Drink een traditionele afternoon tea. Een favoriete high-tea house van de locals is Orange Pekoe. Maar wat ook een echte belevenis is, is een afternoon tea in een klassiek chic hotel, zoals The Ritz, Brown’s hotel of Claridges. Reserveren is wel nodig daar!

Geschreven door Isa Jonkers

Advertenties
, , , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Londen: Afternoon tea and Shakespeare”

  1. chucky1012 Zegt:

    Wat is Engels eten toch zo lekker.
    Leuke post 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: