Column: Hipsters, kunst & vintage in Londen

Oké, ik heb zojuist mijn eerste hipster in een Starbucks met een oude typemachine gespot. Bijna bingo. Ik zoek alleen nog de let-vooral-niet-op-mij-ik-ben-in-de-jaren-50-hipster in het rijtje van de Franse mustache hipster en de wannabe Skrillex en dan is mijn lijstje compleet. Londen! De meest dure stad van Europa waar blanke vintage-lovers de arme wijken overnemen. Daarbij inbegrepen: veel kunst, heel veel kunst. En vintage fairs natuurlijk.

Vorig weekend ben ik met mijn ex-hippie landlady op stap geweest en we gingen naar een expositie van een gayvriend van haar in Shoreditch. Op dit moment hét hippe gedeelte van Londen, waar de jongeren en de twenty-somethings uitgaan naar clubs, pubs, theaters en exposities. Dus the place to be. Nu hou ik erg van kunst, maar dit was niet helemaal my cup of tea. Voorbeeldje ervan zie je hieronder:

Londenisakunst

Hierboven is een prullenmand te zien met verfrommelde gekleurde papiertjes. Kunst, zie je wel? Oké, het is misschien iets gecompliceerder dan dat. Daarboven hing een bordje waarop stond: please dispose of your unwanted feelings. Heel leuk bedacht, maar het doet me vrij weinig. Daarnaast stond een grote whiteboard waar je mocht opschrijven (met verschillende gekleurde stiften!) wat liefde voor jou betekend. Hallo jongens, Valentijnsdag duurt nog een week, nog even niet met dat soort clichés komen aanzetten nu. Voor de rest hingen er wel interessante foto’s van mensen die overgoten werden in honing midden op straat. Die vriend van mijn landlady was heel aardig. Daarna heb ik nog even met hem geborreld in een pub. Hij kwam recht vanuit Berlijn, de echte place to be voor kunstenaars natuurlijk. We hadden discussies over drugsvoorlichting en midlifecrisissen (mijn landlady zat er alleswetend bij). Bah, lauw Engels bier zonder schuim. Maar het was een gezellige avond!

Daarna ben ik dit weekend naar twee vintages fairs geweest. Even de natuurlijke habitat van de Londense hipsters verkennen, dacht ik. De eerste was eigenlijk meer een vintage uitverkoop, waar inderdaad, alle meisjes van mijn leeftijd eruitzagen alsof ze uit de jaren ’70 kwamen. Dikke nertsbontjassen en geruite kleren. Ik was even gedesoriënteerd. Bovendien was het daar veel te druk dus ben ik daar snel weggegaan. De tweede vintage fair was geweldig. Dikke tip voor als je in Londen bent, zoek op internet wanneer er een grote vintage fair is en ga er naartoe. Ik moest twee pond voor deze betalen, maar dat was het zeker waard. Geen hipsters te bekennen, maar vooral oudere chique rijke mensen die op zoek waren naar een origineel ontwerp van Chanel uit de jaren ’30. Want duur dat het daar was! Eigenlijk was het meer een museum over vroegere kledingstukken van modemerken. En de juwelen! Zo beeldschoon. Ik kon het niet laten en heb stiekem toch twee jassen, twee tassen en wat sieraden gekocht: 160 pond lichter, maar het was het waard.

Londenisamarkt

Tips van de week:

 • A must go in Londen is de Covent Garden Market. Een hele fijne markt, met lekker eten en kleine boetiekjes en geweldige straatmuzikanten die daar hun CD’s proberen te verkopen. Soms staat er een operazanger, soms een klassiek kwartet, en soms een zanger met een gitaar. En allemaal steengoed, anders mogen ze daar niet staan. Sowieso is Covent Garden een leuke wijk om te winkelen en gewoon rond te lopen.
 • Koop fudge op een food market. Fuuuuuudge! Mijn nieuwe verslaving. Bijna elke foodmarket verkoopt zelfgemaakte fudge, maar bij de Borough Market (de grootste food market van Londen) heb je altijd prijs.
 • Zoals ik al eerder zei: Londen is vintage vintage vintage. Je hebt heel veel thrift shops en vintage winkels waar ze af en toe sale houden, maar de leukste manier om vintage kleren en spullen te kopen is een echte fashion fair. Ik ben naar de Frock Me! Vintage Fashion Fair geweest. Elke maand zijn zij er weer, maar er zijn er zeker nog genoeg anderen!

Geschreven door: Isa Jonkers

Advertenties
, , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Column: Hipsters, kunst & vintage in Londen”

 1. chucky1012 Zegt:

  Wat leuk.
  Wauw, daar wil eens naar toe gaan!
  Ben heel lang geleden in Londen geweest.

  Beantwoorden

 2. Indy van Oss Zegt:

  Super gaaf! ik hoop ook nog eens naar London te gaan

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: