Column: De ekte ekte Londenaar!

1 februari 2015

Columns, Lifestyle, Reizen, Vrije tijd

Het is gebeurd hoor! Een Japanse toerist is naar mij (naar mij! Een doodnormale medetoerist!) toegekomen om de weg te vragen en het beste is nog dat ik haar ook nog eens de weg kon uitleggen. Het is zover: ik ben een ekte ekte Londenaar geworden.

Oké, toegegeven, nog geen échte Londenaar, denk ik als ik beduusd en verdwaald rondloop op zoek naar mijn universiteit waar ik al vier keer eerder naar toe ben gelopen vanaf datzelfde punt. Mijn navigatiesysteem is echt verschrikkelijk onderontwikkeld. Hopelijk vinden ze die Japanse toerist op tijd terug voordat ze uitgedroogd en uitgehongerd ergens in Schotland een oude pub binnen komt strompelen.
map_London

Anyways, ik ben erachter gekomen dat Londen een echte media metropool is. Een klasgenoot vertelde me dat Londen praktisch een stad is waar iedereen een professionele camera heeft en elkaar constant zit te filmen. Hmm, een afspiegeling van de hele Westerse wereld dus eigenlijk. Iedereen die ik hier spreek wil iets in de media doen. Net als ik. Dus lekker gekozen Isa… Straks word ik hetzelfde als mijn landlady, 50+ en nog steeds zonder een vaste baan, alleen levend met een kat die Philip heet. Of nog erger, als een van de vele zwervers die op de grond van de Tube wonen. Want dat zijn er veel hoor, in Londen. Er is hier veel armoede en baanonzekerheid.

Het is een competitieve stad waar de volwassenen willen doorbreken, en waar de jongeren zich helemaal naar de tering zuipen en elkaar neersteken. Dat laatste schijnt een trend te zijn in de hipsterwijk Hackney. Gelukkig ben ik te oud om met die trend mee te doen, dus ik houd me er maar afzijdig bij. De kids zouden me uitlachen als ik ineens met een mes het park in loop. Wat doe jij nou weer oma? Ben je helemaal loco geworden? Dat is een keukenmes, je moet een Terminator Butterfly Fishing Dagger hebben in deze tijd hoor. Loser.

Tips van de week:

  • Kijk naar de oude manuscripten van Leonardo Da Vinci, Shakespeare en zelfs de Beatles in de British Library vlakbij het bekende treinstation Kings Cross. Allemaal gratis (dubbele punten) en erg bijzonder om te zien! Bovendien hebben ze lekkere muffins en drankjes. De rozenlimonade is aan te raden.
  • Een echter aanrader is de Greenwich market en het bijhorende park. Op de markt zijn ze letterlijk van alle markten thuis en kan je bij de vele eetkraampjes een keuze maken tussen zowel falafel uit de Gazastrook als empenadas uit de Andes en Ethiopische vegetarische gerechten. Uit elk land is er wel een eetkraampje te vinden! Het park is groot, groen en heuvelachtig. Je vergeet bijna dat je in een stad zit. Bovenaan bij de Royal Observary heb je prachtig uitzicht op de skyline van Londen.
  • Ga naar de Sea Life Londen Aquarium bij The Southbank met je kinderen (of zonder) voor een uur lang onderwater avontuur met haaien, pinguïns, piranha’s, roggen en zeeschildpadden die in een aquarium met een enorm walvissenskelet rondzwemmen.

Geschreven door: Isa Jonkers

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Column: De ekte ekte Londenaar!”

  1. marlynnn Zegt:

    Leeeeuk!! Heb zeker wat aan je tips. Ook al woon ik een uur vanaf London Waterloo, ik zal er in het weekend toch geregeld naartoe gaan 🙂 x

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: