Welke huidsoort heb jij?

27 januari 2015

Beauty, Gezicht, Lichaam

De eerste stap naar een mooie huid is het uitzoeken van jouw huidtype. Veel vrouwen gebruiken de verkeerde producten voor hun huid. In dit artikel staan de belangrijkste huidsoorten op een rij. Zo kom je snel te weten welk huidtype jij precies hebt en welke producten je het beste kunt gebruiken. Lees je mee? 

Normale huid
Deze huid voelt niet droog en ook niet vet aan. Ook na het douchen voelt de huid zacht en niet trekkend aan. Puistjes komen maar af en toe bij deze huidsoort. Daarnaast zijn de poriën zichtbaar, maar niet groot.

Vette huid
Deze huid voelt vet aan en de textuur is vaak dik. Bij een vette huid horen vaak grote en zichtbare poriën. Je hebt een glimmende huid, vooral je neus en voorhoofd. Puistjes en mee-eters komen helaas vaak voor bij dit huidtype.

huidsoort

Droge huid
Een droge huid heeft een dunne textuur. De huid voelt – vooral na het douchen – droog en trekkend aan. Ook ziet de huid er vaak wat dof uit met hier en daar plekken met wat schilfertjes. Van grote poriën hebben de mensen met dit huidtype geen last van, want deze zijn zeer fijn. Met een droge huid heb je zelden tot nooit puistjes.

Gevoelige huid
Een gevoelige huid kan erg vervelend zijn. Je hebt vaak last van een branderig gevoel of rode plekjes. Na het douchen heb je vaak jeuk. Puistjes komen maar soms voor. Door een goede huidverzorging te gebruiken voor en gevoelige huid kun je deze huid verbeteren. Geef veel aandacht aan je huid.

Gecombineerde huid
Een gecombineerde huid heeft naast een droog, ook een vet gedeelte. De wangen zijn hierbij vaak droog en de kin, de neus en het voorhoofd zijn vet. En deze glimmen dan ook vaak. In deze T-zone – kin, neus en voorhoofd – komen vaak puistjes en mee-eters voor. De meeste vrouwen hebben een gecombineerde huid.

Welke huidsoort heb jij ?

Advertenties
, , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Welke huidsoort heb jij?”

  1. chucky1012 Zegt:

    Het is verschillend bij mij…..
    De ene keer een droge huid en de andere keer een vet en droog.
    Dus een gecombineerde huid.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: