Column: Het leven in Londen so far!

25 januari 2015

Columns, Lifestyle, Reizen

Als ik de krant opensla is het meteen duidelijk dat ik niet meer in Nederland ben. Even kijken wat ik zo nodig heb bij de supermarkt; melk, eieren, brood en oh ja, een kilt voor mijn vriend. Welkom in Engeland!

Tot nu toe is het echt geweldig in Londen. Mijn landlady, bij wie ik op een klein zolderkamertje -waar je alleen met een ladder kan komen- woon, is een aardige, timide Engelse kunstenares die in de jaren ‘70 meedeed aan orgies op het Stonehenge festival waar iedereen knetter stoned rondliep. Echt waar, dat heeft ze me allemaal in een dronken bui verteld. Love it.

fotokiltlonden

Foto: In Londen is een kilt gewoon bij de Lidl te halen!

Ik zit in Hackney Central, het oosten van Londen. Vroeger was dit een onafhankelijk plattelandsdorpje naast de stad, maar als snel werd het bij de stad gevoegd, zoals dat gaat bij grote steden. Het is momenteel zowel een plek voor Londenaren die een goedkoper plekje in Londen zoeken en hipsters met zwarte wollen truien en baarden. Het zit vol met kleine koffietentjes die beheerd worden door Scandinaviërs, Duitsers en Indonesiërs. Ook zijn er veel pubs beheerd door Engelsen natuurlijk, maar wat in Hackney opvalt is dat het vol zit met verschillende nationaliteiten. Heel Londen trouwens. In mijn klas op de universiteit zijn er drie van de tien mensen Engels. En die komen oorspronkelijk ook niet eens uit Londen zelf. Het lijkt wel alsof de hele wereld in deze stad leegstroomt om nieuwe kansen te benutten en op avontuur te gaan. En soms kan ik nog steeds niet geloven dat ik daar nu ook deel van uitmaak. Een goede vriendin van mijn landlady is Braziliaans en ze vertelde mij dat ze mijn leeftijd had toen ze naar Londen kwam. Zij kwam hier oorspronkelijk, net als ik, een paar maanden studeren, maar dat werd dus uiteindelijk meer dan vijfentwintig jaar. Staat dit mij ook te wachten? Is Londen echt een stad die je vastgrijpt en nooit meer loslaat?

Ik zal er de komende weken wel achter komen…

Tips van de week:

 • Ga naar één van de twee Electric Cinema’s in Londen en geniet van een film in een chique huiskamer met suède stoelen inclusief brede armleuningen (voor jou alleen) en een kasjmieren dekentje. Naast je staat een klein tafeltje waar je je eten kwijt kan die je daarvoor in het bijhorende restaurant heb gehaald en een schattig kamerlampje.
 • Er is een grote sale dat eindigt op 18 januari in een duurdere en grotere versie van de Bijenkorf: Harrods. Het is daar alsnog best prijzig, maar er zitten soms hele goede koopjes tussen. Sowieso is Harrods een lust voor het oog als je binnen bent. Let goed op de sjeiks uit Saoedi-Arabië met hun vrouwen in boerka’s die thee drinken in een speciaal café voor hen en een reusachtige speelgoedafdeling met levensgrote dierenknuffels en candy shop voor kinderen. Bizar!
 • Bezoek de Southbank bij The Eye of Londen voor lekker divers eten aan het water, zoals sushi of Mexicaans, en loop daar langs de verstopte boekenmarkt onder The Waterloo Bridge. In het weekend zijn er meer boeken te koop dan doordeweeks.

Geschreven door: Isa Jonkers

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Column: Het leven in Londen so far!”

 1. marlynnn Zegt:

  Super leuk die tips! Ik ga over 2.5 week wonen in Horsham! 🙂

  Beantwoorden

 2. chucky1012 Zegt:

  Wat leuk om te lezen!
  Je kan er in de sale heel goed shoppen 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: