Mmm, Crème brûlée!

24 januari 2015

Eten, Lifestyle, Recepten

Je wilt een lekker toetje maken voor in het weekend, maar je wil eens wat anders dan al die standaard toetjes. Waarom maak je geen lekkere crème brûlée? Het lijkt ontzettend moeilijk, maar als je deze stappen volgt is dat het helemaal niet. Het is alleen maar erg leuk om te maken. Kijk mee voor het recept!

Wat heb je nodig?

x 50 gram witte basterdsuiker
x 100 gram suiker
x 250 ml melk
x 5 eieren
x 250 ml slagroom
x 1 vanillestokje

cremebrulee

Hoe maak je het?

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 125 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de slagroom en melk met het vanillestokje en -merg aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder daarna het vanillestokje.
  2. Splits de eieren en doe de eidooiers met de suiker in een grote kom. Klop goed door elkaar. De eiwitten gebruik je niet. Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes. Zet de schaaltjes voorzichtig op een rooster in de oven. Laat de crème brûlée in ongeveer 45 minuten gaar worden.
  3. Laat daarna 30 minuten op kamertemperatuur afkoelen en verder opstijven. Dek vervolgens de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met de basterdsuiker. Haal daarna even de brander erover en klaar ben je!

Enjoy!

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Mmm, Crème brûlée!”

  1. chucky1012 Zegt:

    Ik dacht dat is moeilijk te maken was.
    Zal het zeker een keer gaan doen.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: