Gezond(er) het nieuwe jaar in: Afvallen!

1 januari 2015

Gezondheid, Lichaam, Lifestyle, Sport

Happy New Year! Het is weer 1 januari en veel mensen zijn dus weer met goede voornemens begonnen. Afvallen staat bij veel mensen nog steeds bovenaan het lijstje, dit omdat steeds meer mensen overgewicht hebben. In het begin gaat het goed en snel, maar na een tijdje krijg je toch weer een terugval! Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat het wel lukt? Wij geven je tips! Kijk je mee?

“Vorige maand was ik door mijn dieet nog op mijn streefgewicht, maar nu ben ik binnen een maand alweer aangekomen!” Veel vrouwen overkomt dit wanneer ze een tijdje niet meer op dieet zijn. Wanneer je snel afvalt en daarna weer normaal eet, komen mensen vaak weer snel aan. Hieronder wat tips om jouw nieuwe gewicht te behouden.

Dieet

Weg met dat crashdieet
Bij een crashdieet vliegen de kilo’s er in het begin heel erg snel af, maar als je een tijdje met het dieet bent gestopt vliegen de kilo’s er binnen een mum van tijd ook weer aan. Een crashdieet is dus écht geen optie als dieet en deze kun je dan ook beter overslaan. Maar wat moet je dan wel doen? Het beste is om een dieet te kiezen waarbij je langzaam afvalt. Wanneer je elke dag wat minder calorieën tot je neemt, went je lichaam er langzaam aan en val je uiteindelijk meer, maar rustiger, af.

Eet niet ‘te’ veel 
Om af te vallen kun je het beste alles met mate eten. Verdeel je eten over zes kleine maaltijden op een dag. Neem deze maaltijden om de drie uur en eet het langzaam op. Zorg dat je niet te veel suiker, vetten of koolhydraten eet. Onthoud dat ‘te’ nooit goed is. Eet van alles dus een beetje, zodat je toch genoeg binnenkrijgt.

Sporten

Niets ontzeggen
“Ahhh, ik heb zo’n ontzettende trek in taart, chips, koekjes en snoepjes! Ik kan op dit moment eigenlijk alles wel eten!” Als je aan het afvallen bent heb je vaak nog meer zin in vette of slechte dingen dan normaal. En dit is een groot gevaar, want wanneer je bijvoorbeeld één chipje neemt, volgen er al snel meer. Je kunt met jezelf een dag afspreken, bijvoorbeeld de zondag. Op deze dag mag je wat chipjes of koekjes, zo houd je het dieet langer vol!

Sporten
Probeer minimaal twee á drie keer in de week te sporten. Wanneer je daar eigenlijk geen tijd voor hebt of écht niet van het sporten bent, wandel of fiets dan elke dag sowieso een halfuurtje. Niet alleen de buitenlucht is goed voor je, maar door deze beweging verbrand je ook genoeg vet!

Hoe pak jij het aan?

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Gezond(er) het nieuwe jaar in: Afvallen!”

 1. chucky1012 Zegt:

  Gelukkig nieuwjaar!
  Heerlijk is het om in de buitenlucht te lopen.
  Kom er net vandaan.
  Ik herken het probleem.
  Dus nu hard aan de slag om die overtollige kilo’s kwijt te raken.
  Wil er in het voorjaar slank uitzien 😉

  Xoxo

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: