Perfecte eyeliner zetten? Zo doe je dat!

3 december 2014

Beauty

Dat eyeliner helemaal hot is, dat wisten we al! En ook met komende feestdagen is het weer mooi om zo’n lijntje boven jouw ogen te zetten. Maar hoe zet je deze lijn nou precies goed? Zonder te bibberen, niet te dik en niet te dun. Veel vrouwen hebben moeite met het aanbrengen ervan. Fabeaulish geeft je tips hoe je de perfecte eyeliner kunt zetten. Kijk je mee? 

Stap 1
Kies de kleur voor de lijn die je boven je ogen wil gaan zetten. Heb je donkere ogen en donker haar? Dan is zwart het mooiste. Bij blonde vrouwen met lichte ogen staat zwarte eyeliner ook mooi, maar soms wat hard. Een mooi alternatief is een bruine eyeliner. Dit staat vaak net iets zachter.
Deperfecteeyeliner

Stap 2
Zorg dat je een goed product gaat gebruiken. De meeste vrouwen gebruiken eyeliner met kwastje, maar dit is alleen handig als je een vaste hand hebt. Bibber je weleens? Gebruik dan een eyeliner stift. Hiermee kan je een mooier en strakker lijntje zetten.

Stap 3
De vorm van je ogen bepalen welke lijn het mooiste staat bij jouw ogen. Staan je ogen dicht bij elkaar? Zet dan een lijn aan de buitenkant van het ooglid tot een derde naar binnen. Geef de binnenkant van het ooglid een lichtere kleur. Zo lijken je ogen verder van elkaar af te staan. Heb je kleine ogen? Trek dan een lijn die geleidelijk dikker wordt naar de buitenkant. Daarmee vergroot je de ogen. Liggen je ogen diep in de oogkas? Trek dan een dunne lijn onder het oog in een lichte kleur. Hangen je ogen ietsjes? Trek dan met je eyeliner een lijn die aan de buitenkant iets omhoog gaat. Hiermee krijg je een ‘liftend’ effect.

Eyeliner8

Stap 4
Daarna begin je je ogen klaar te maken voor de eyeliner. Zorg dat je oogleden droog zijn en er een beetje oogschaduw onder zit, zo blijft de eyeliner beter zitten. Nu kun je beginnen met het zetten van de streep. Zelf zelf ik altijd een ‘proeflijntje’ met oogpotlood. Deze lijn van oogpotlood kun je makkelijker uitvegen. Zet daarna over deze lijn de lijn met eyeliner. Probeer het lijntje zo dicht mogelijk boven de wimperrand aan te brengen. Een truc: sluit je ogen en leg de eyeliner plat op de bovenste wimpers. Sleep daarna de eyeliner langs de wimperrand.

Stap 5
Et voila! Je perfecte eyeliner. Het enige wat je nu nog moet doen is oefenen, oefenen en oefenen. Good luck! 

Gebruik jij vaak eyeliner? 

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

5 reacties op “Perfecte eyeliner zetten? Zo doe je dat!”

 1. chucky1012 Zegt:

  Wat is dat een prachtig geplaatste eyeliner!
  Ik moet eens nodig gaan oefenen hoe ik een wing moet maken!
  Eerst even een nieuwe eyeliner kopen 😉

  Beantwoorden

 2. Julie Zegt:

  Handige tips! Ik ben er zo’n kluns in! 🙂

  Beantwoorden

 3. SeeYaNext Zegt:

  gelukkig ben ik niet de enige die moeite heeft met een perfecte eyeliner zetten. maar oefenen baart kunst zeggen ze toch. ontzettend handig met zulke tips!! Ik zou het leuk vinden als eens een kijkje komt nemen op mijn blog. Succes met je Beauty blog!

  Beantwoorden

 4. girlspumpingiron Zegt:

  Gaaf! Goeie tips. Thanks, love xx Lilian #girlspumpingiron

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: