Mmm, Speculaasbrokken

29 november 2014

Eten, Lifestyle, Recepten

Je wilt iets lekkers maken voor in het weekend, maar je hebt totaal geen inspiratie. Waarom maak je geen lekkere Speculaasbrokken? Lekker bij een kopje thee en natuurlijk ook omdat het over een aantal dagen weer 5 december is. Het ziet er ingewikkeld uit, maar gelukkig is het dat helemaal niet. Het is alleen maar erg leuk om te maken. Kijk je mee voor het recept?
Wat heb je allemaal nodig? 

x 300 gram bloem
x 175 gram boter
x 4 el speculaaskruiden
x 100 gram donkere basterdsuiker
x 20 gram amandelen

IMG_0841

Hoe maak je het?

  1. Doe de bloem, suiker, kruiden, boter en een mespunt zout in de keukenmachine en meng. Schenk er al draaiend 2 el ijskoud water bij. Meng tot een soepel deeg. Neem het deeg uit de keukenmachine, vorm een bal en laat verpakt in vershoudfolie 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot 1 cm dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de amandelen in het deeg. Bak de speculaas in 30-35 min. gaar. Laat de speculaas op het rooster afkoelen en serveer in stukken.

Enjoy!

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: