Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

20 november 2014

Beauty, Haar

Iedereen heeft een andere gezichtsvorm. Denk aan hartvorming, lang, rond of juist ovaal. Waarop moet je bij deze gezichtsvormen letten bij het uitzoeken van een kapsel? Niet alle kapsels staan namelijk even mooi. Wij zetten het voor je op een rijtje. Lees je mee? 

Het uitzoeken van een nieuw kapsel op zich is al moeilijk. Want hoe weet je nou of het je echt zo leuk staat als je in gedachte had? Je moet natuurlijk niet de komende drie maanden met een zak over je hoofd lopen, omdat het kapsel dat je in gedachte had toch niet staat. Hierbij wat tips bij het kiezen van een nieuw kapsel!

haircut1

Welke gezichtsvorm heb ik?
Om te beginnen, ga zitten voor een spiegel en haal je haar uit je gezicht. Kijk nu naar jouw gezicht en stel jezelf een aantal vragen:

  • Als ik de haarlijn tot de kaaklijn volg, als de omtrek van mijn gezicht, wat is dan de algemene vorm?
  • Hoe breed is mijn voorhoofd, in vergelijking tot mijn kaaklijn?
  • Is mijn kaaklijn breder dan mijn voorhoofd?
  • Hoe ver uitstekend en hoe rond zijn mijn jukbeenderen?

Ovaal
Een ovale gezicht is iets breder bij de jukbeenderen en loopt dan een beetje puntig naar de kin. Het ovale gezicht wordt over het algemeen gezien als ideaal. Bij deze gezichtsvorm staat vrijwel elk kapsel goed.

Lang
Een lang gezicht is langer in de lengte dan in de breedte. Bij deze gezichtsvorm zijn een paar no go’s. Kies nooit voor lange, gladde haren die langs je gezicht vallen. Hierdoor lijkt jouw gezicht nog langer. Kies liever voor een kapsel met meer volume, daardoor lijkt het gezicht breder. Daarnaast is een pony een goede keuze voor als je een langer gezicht hebt. Hierdoor lijkt jouw gezicht minder langer en lijkt het ronder.

Hartvormig
Bij deze gezichtsvorm is het voorhoofd breder dan de kin en heeft een sterke kaaklijn. Bij deze vorm kunnen veel kapsels, maar let wel op een aantal dingen: Neem nooit een kapsel met een scheiding in het midden. Veel beter is een pony laten knippen die je wat  brede(re) voorhoofd bedekt. Ook mooi is een scheiding aan de zijkant waarbij de haren aan een kant wat meer in het gezicht hangen.

Cuttinghair2

Vierkant
Het vierkante gezicht heeft een breed voorhoofd en een sterke, brede kaaklijn. Dit gezicht heeft vaak een krachtige kin en kan soms als wat grof worden ervaren. Kies bij deze gezichtvorm niet voor een kort kapsel. Dit mag er dan wel pittig uitzien, maar de meeste hoekige gezichtsvormen zien er al pittig genoeg uit. Ook een kapsel op kinhoogte wordt afgeraden. Hier wordt dan alleen maar de nadruk opgelegd. Het beste kapsel is een vrouwelijk lang kapsel tot op de schouders of nog langer.

Rond
Deze vorm is wat het zegt, een gezicht zonder scherpe hoeken en neiging tot het breder zijn bij de jukbeenderen met zachte “hoeken” bij de kaaklijn en het voorhoofd. Kies bij deze vorm nooit een pony of bijvoorbeeld een boblijn. Door deze kapsels krijg je alleen maar een ronder en breder gezicht. Door kapsels op schouderlengte lijkt uw gezicht langer en zachter. Bijv. een kapsel waarvan de punten luchtig en dun uitlopend geknipt zijn. Een los kapsel met een zij-scheiding staat goed bij een rond gezicht.

Welke gezichtsvorm heb jij?

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?”

  1. chucky1012 Zegt:

    Wat een handige tips en trucs!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: