Last van roos? Zo verdwijnt het!

6 november 2014

Beauty, Haar

Veel vrouwen hebben last van roos. Het is ontzettend vervelend en het maakt je onzeker. Gelukkig heeft bijna iedereen weleens last van roos, dus niets om je voor te schamen. Wel kunnen we er natuurlijk iets aan proberen te doen. Kijk snel mee voor tips & tricks en zeg dag tegen roos! 

Hoofdroos is een onschuldige aandoening die veel voorkomt. Het is niets anders dan een versnelde aanmaak en afstoting van huidcellen. Bij mensen met roos is de productie van talg groter, waardoor de dode huidcellen aan elkaar klonteren. Zo ontstaan de zichtbare schilfers. Ook kan erfelijke aanleg, stress of slechte weerstand roos oproepen. Hoe vervelend hoofdroos ook is, kwaad kan het niet.

Haarwassen

Tips & Tricks

 • Roos is in de winter bij koud weer vaak erger. Zonlicht geeft verbetering. Geniet daarom zo veel mogelijk van zonnige dagen.
 • Je zou denken dat anti-roos shampoo van Head and Shoulders goed helpt tegen roos. Zij staan er immers om bekend. Deze shampoo is alles behalve goed voor je hoofdhuid. Het is veel te agressief.
 • Ga sowieso goed na sinds wanneer je last van roos hebt. Is dit sinds je een nieuwe shampoo hebt? Ga dan een andere gebruiken.
 • Was je haar maximaal drie keer per week met een milde of pH-neutrale shampoo. Vaker wassen is niet goed voor je hoofdhuid.
 • Het masseren van de hoofdhuid is goed tegen de schilfering.
 • Spoel shampoo altijd goed uit. Als er zeepresten achterblijven, kunnen die de hoofdhuid gaan irriteren en dit zorgt weer voor roos.
 • Voeding kan ook te maken hebben met roos. Probeer veel groente te eten: wortel en paprika. Ook fruit zoals aardbeien, kersen en bramen zijn goed tegen roos. Daarnaast zijn de vetzuren en mineralen die vis bevatten goed ertegen.
 • Azijn is goed voor je hoofdhuid. Maak hierbij een bakje water klaar met een lepel azijn en masseer je hoofdhuid in. Laat het even intrekken en spoel het daarna goed uit.
 • Ook kan rozemarijnolie helpen. Meng per wasbeurt 5 druppels olie door je shampoo en was hiermee je haar.

Heb jij last van roos?

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Last van roos? Zo verdwijnt het!”

 1. chucky1012 Zegt:

  Wat een handige tips! Vroeger had ik er heel veel last van.
  Ik gebruikte er speciale anti roosshampoo voor en gelukkig hielp dat.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: