Jummm, Piñata koekjes

4 oktober 2014

Eten, Lifestyle, Recepten

We kennen de piñata als felgekleurd figuur van papier-maché, die traditioneel gevuld is met snoepjes of cadeautjes. Fabeaulish.com draait het om: wij maken de piñata eetbaar. En wel in de vorm van koekjes! Ben je benieuwd hoe je deze piñata cookies maakt? Kijk dan snel verder! 

Benodigdheden

 • Kleurstof
 • 200 gram suiker
 • 130 gram poedersuiker
 • 230 gram boter
 • 225 ml zonnebloem olie
 • 2 eieren
 • 1 tl gram bakpoeder
 • 1 tl zout
 • 1 tl amandelpoeder
 • 650 gram bloem
 • 1 tl vanille extract
 • Mini m&m snoepjes
 • 60 gram poedersuiker
 • 30 ml melk

Bereiding

 1. Mix de suiker en poedersuiker samen met de boter. Doe de eieren en de olie erbij. Roer alles goed door elkaar. Voeg daarna de bloem en bakpoeder doe aan het mengsel en mix alles goed. Voeg tenslotte het vanille en amandelextract eraan toe.
 2. Kneed het deeg vervolgens goed door en verdeel het deeg in vijf bolletjes en een klein bolletje. Geef elk bolletje deeg een andere kleurstof. Kies voor het kleinste bolletje de zwarte kleur.
 3. Pak daarna een plastic bakje om de koekjes in laagjes te maken. Bekleed het bakje met plasticfolie, zo kun je het erna er makkelijk uithalen. Begin met het zwarte deeg en leg daarna laag voor laag het deeg erop. Zet het bakje met deeg vervolgens voor een paar uur in de koelkast.
 4. Haal het deeg uit het  bakje en snijd het in plakken van 2 cm dik. Leg het deeg op een bakplaat en bak de koekjes op 175 graden voor 12 minuten.
 5. Snijd de koekjes meteen wanneer ze uit de oven komen. Voor elke piñata heb je drie koekjes nodig: twee in dezelfde richting en een in de tegengestelde richting. Van het middelste koekje kun je de oren en de poten afsnijden. Snijd ook in het midden een rechthoek uit. Laat de koekjes goed afkoelen als je de koekjes hebt bijgesneden.
 6. Maak tenslotte het glazuur. Mix de poedersuiker met warme melk. Smeer wat glazuur op de buitenste randen van een koekje en plak hier het bijgesneden koekje op. Wacht tot goed het droog is en strooi dat wat mini M&M’s in het gat in het koekje. Plak dan met het glazuur het andere koekje erop en laat het goed drogen. Et voila, je eigen piñata cookies!

Enjoy! 

Bron foto’s:  Sheknows.com

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: