How to: Massage geven!

Het is ontzettend lekker om soms een massage te krijgen, maar helaas… Soms zijn de rollen ook omgedraaid! Jij moet een massage geven, maar hoe?!  Niet iedereen is er even goed in. Hier wat tips & tricks, zodat je snel een heerlijke massage kan geven. Lees je mee?

Een massage is af en toe heel erg goed: stress en pijn verdwijnen, de doorbloeding verbetert, de huid krijgt een gezonde glans en de geest wordt helder waardoor je positiever denkt. Kortom: een goede massage ontspant zowel lichaam als geest. Hoe je zo’n massage geeft? Je leest het hieronder!
Massage1

Tips & Tricks

 • Zorg voor een goede voorbereiding: Een handdoek, goede huidolie en een ruimte waar de temperatuur goed is: niet te koud.
 • Wanneer je gaat masseren is het belangrijk dat je voorzichtig doet op regio’s waar botten dicht onder de huid zitten, denk hierbij aan de ruggengraat, handen voeten of het gezicht. Er kan hier slechts licht gemasseerd worden met wrijvende bewegingen, masseer dus nooit hard de botten want dit is geen prettig gevoel!
 • Het is lekkerder en meer ontspannen voor degene die gemasseerd wordt als alle bewegingen vloeiend in elkaar over gaan zonder dat de handen daarbij los komen van het lichaam.
 • Ben je onzeker over de massagedruk, bespreek dit dan met degene die je masseert en kijk wat deze prettig vindt. Dit kan ook variëren per lichaamsdeel.
 • Doe alle grepen in drievoud. Hierdoor ontstaat een ritme en dit werkt ontspannend.
 • Praat zo min mogelijk tijdens een massage. Anders blijft degene die wordt gemasseerd nadenken en ontneem je haar/hem de kans om volledig te ontspannen.
 • Een goede massage is ontspannend, dus zorg ervoor dat het einde niet abrupt is, maar doe het geleidelijk.
 • Laat daarna degene nog even rustig liggen en pak een groot glas met water. Water helpt het lichaam om de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.
  Head massage

Technieken
De bekendste techniek bij het masseren heet effleurage. Bij deze techniek maak je met je handen lange strijkbewegingen over de spieren. Je werkt hierbij van de onder- naar bovenrrug, waarbij je naar boven toe een stevige druk uitoefent op de spieren.

Een tweede techniek die je kunt gebruiken bij een massage heet petrissage. Dit is een drukkende beweging waarmee je de spieren en het onderhuidse bindweefsel masseert. Je pakt de spier als het ware en knijpt er zachtjes in. Deze vorm van masseren is vaak niet echt ontspannend, maar het is goed voor spieren die erg vast zitten, zoals de schouderspieren. Wissel deze daarom af met de effleurage.

Een andere techniek heet tapotage. Hierbij maak je je handen een beetje bol en klop je ritmisch op de huid en spieren. Zo kunnen je spieren zich afwisselend spannen/ontspannen.

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “How to: Massage geven!”

 1. Astria Johnj Zegt:

  Iedereen heeft wel eens een goede massage nodig! Zalig! Succes

  Beantwoorden

 2. chucky1012 Zegt:

  Ik vindt dit een goed artikel!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: