Onzekerheid? Weg ermee!

De zomer komt er weer aan, dus de rokjes, topjes en bikini’s mogen bijna weer aan. Voor de één een leuk seizoen, voor de ander een seizoen dat zij liever snel voorbij zien gaan. Waarom? Veel vrouwen schamen zich voor hun lichaam. Maar je bent mooi zoals je bent. Hier tips om wat zelfverzekerder te worden! Lees je mee?

Onzekerheid ontstaat bijvoorbeeld doordat je ervaringen hebt opgedaan die je het gevoel hebben gegeven dat je niet voldoet aan een bepaald beeld of verwachting. Mensen in je omgeving kunnen hier een grote rol in spelen. Mensen zijn wat dat betreft kwetsbare wezens die snel de indruk kunnen krijgen dat ze (ergens in) falen of niet aan een ideaalbeeld voldoen. Het ontstaat meestal stapsgewijs, want je wordt nou eenmaal niet onzeker geboren. Onzekerheid is eigenlijk helemaal nergens voor nodig, dus hier wat tips om zelfverzekerder te worden!

Tips voor meer zelfvertrouwen

 • Kijk in de spiegel naar jezelf en noem al je pluspunten op. Waar ben je trots op? Laat de punten waar je wat minder zeker over bent lekker achterwegen.
 • Kleed je altijd goed en in kleding waar je je fijn in voelt. Zo kom je zekerder over.
 • Zorg goed voor jezelf. Het klinkt misschien als vanzelfsprekend, maar het werkt wel degelijk. Wanneer je goed voor jezelf zorgt zit je automatisch al lekkerder in je vel. Dit straal je ook gelijk uit.
 • Wanneer je even niet goed in je vel zit, denk dan aan een situatie wanneer je jezelf sterk en gelukkig vond. Denk op zo’n moment daar weer aan.
 • Neem een compliment over je uiterlijk of kleding aan. Zeg niet van: “Nou, het jurkje is al jaren oud.” Nee, zie het als een cadeautje en bedank daarvoor.
 • Zet negatieve gedachten om in positieve, gebruik het als een stimulans. Dit geeft een extra drijfveer om je doelen te bereiken.

Succes!

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Onzekerheid? Weg ermee!”

 1. chucky1012 Zegt:

  Ik hier jaren geleden last van maar nu allang niet meer 😉
  Ook weet hoe het kan komen dat velen zich zo voelen. Dat is zo vervelend en ik gun niemand dit.

  Geniet van een prachtige en zonnige dag Xoxo

  Beantwoorden

 2. Julie Zegt:

  Ik ben zelf eigenlijk echt vrij onzeker… 🙂
  Goede tips!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: