Kindsterren: waar zijn ze nu?

We weten allemaal wel wat er van kindsterretjes Leonardo Dicaprio, Drew Barrymore en Lindsey Lohan is geworden. Maar wat is er bijvoorbeeld gebeurd met het jongetje van The Sixth Sense of het meisje uit Matilda? En hoe gaat het met onze Nederlandse kind-acteurs van vroeger? Lees mee voor een verbazingwekkende ontrafeling!

Mara Wilson (Matilda)
Wie was er niet gek op de kleine, maar vastberadene Matilda die haar enge schoolhoofd en gemene ouders een stevig lesje leerde? Dit voormalige kindsterretje acteert al lang niet meer in grote films, maar doet af en toe nog wel mee aan kleine projecten en toneelstukken. In een interview met US Magazine heeft de 26-jarige Mara Wilson uitgelegd dat ze er zelf voor heeft gekozen te stoppen met acteren, omdat ‘acteren in grote films helemaal niet leuk is’. Ze voelt geen nostalgie als ze terug denkt aan haar kindertijd, alleen maar opluchting dat ze er vanaf is. Ze heeft momenteel een vaste rol in de populaire podcastshow Welcome to Night Vale en wil graag kinderboeken schrijven. Ze heeft al een Off-Broadway toneelstuk in 2013 geschreven.

Mara Wilson - Matilda

Dustin Diamond (Screech van Saved by the Bell)
Met de gekker Screech ging het helemaal bergafwaarts nadat hij klaar was met alle spin-off series van Saved by the Bell. Hoewel zijn collega’s allemaal goed zijn terecht zijn gekomen, en (vrijwel) allemaal nog succesvol acteren, komt Dustin tegenwoordig alleen nog maar in het nieuws voor excuses voor zijn eerdere gedrag. Zo is hij vaak aangeklaagd door bedrijven die nog geld van hem krijgen. Ook was er flink wat commotie over een boek die hij heeft laten schrijven “Behind the Bell”. Daarin haalt hij uit naar zijn Bell-collega’s en zegt hij dat hij seks heeft gehad met 2000 vrouwen. In 2006 heeft hij zelfs zijn eigen sextape uitgebracht, ook al heeft hij (gelukkig) wel een ‘body double’ ingezet voor de ‘actieve’ scenes.

Haley Joel Osment (Cole uit The Sixth Sense)
Het schattige jongetje dat tegen Bruce Willis fluisterde: “I see dead people” is niet heel veel veranderd, behalve dat hij toch wel flink wat dikker is geworden. De 26-jarige voormalig kindsterretje speelt momenteel alleen kleine rolletjes in televisieseries, zoals It’s Always Sunny in Philadelphia en in 2015 Entourage. Ook spreekt hij de stem in van een personage in de game Kingdom Hearts.

Haley Joel Osment - Sixt Sense

Ruud Feltkamp (Kruimeltje)
Iedereen weet wel wat er met Ruud is gebeurd, maar toch leuk om weer even terug te kijken naar dat schattige koppie van Kruimeltje. “Stik maar in je rotcenten, je moet mij niet in de maling nemen!”, aldus kleine Ruud toen hij nog niet bij GTST werkte.

Anne Rats (Otje)
Kunnen jullie je nog het bijzondere meisje Otje herinneren uit de gelijknamige Villa Achterwerkserie gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt? Actrice Anne Rats is in 2010 afgestudeerd van de toneelschool en heeft bijrolletjes gespeeld in Flikken Maastricht en All Stars 2: Old Stars.

Anne Rats - Otje

Olivier Tuinier (Het Zakmes)
In de jaren ’90 was Olivier wellicht het bekendste Nederlandse kindsterretje. Hij speelde onder andere in Het Zakmes, De kleine blonde dood en de Tasjesdief. Hij kon dan ook aandoenlijke gezichtjes trekken en erg goed acteren. Maar kleine jongens worden groot. Nu heet Olivier niet meer Olivier Tuinier maar O. Boogie en is hij DJ. Hij heeft nog wel een bijrolletje in de film Afblijven gespeeld.

 Geschreven door: Isa Jonkers 

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Kindsterren: waar zijn ze nu?”

  1. chucky1012 Zegt:

    Leuke post en wat een verschil hoe ze er nu uitzien 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: