Opruimen die keuken!

27 mei 2014

Lifestyle, Wonen

Keukens opruimen… Pfff! Het is maar een vervelend klusje. Pannen en borden staan kriskras door elkaar en de helft van de producten in je voorraadkast is ondertussen over de datum. Het is niet het leukste klusje om te doen en kost even tijd en moeite, maar dan heb je wel weer een mooie opgeruimde keuken. Hier wat tips! 

Naast je kledingkast die je moet uitruimen hoort bij deze lenteschoonmaak natuurlijk ook de rest van je huis. Waaronder de keuken! Pak je handschoenen, een vuilniszak en een warm sopje maar alvast, want wij gaan de keuken een opknapbeurt geven!

cleaning

Opruimtips

 1. Begin in je voorraadkast. Hier heb je vaak veel vergeten producten. Potten met bruine bonen die al sinds 2011 niet meer goed zijn, soepen die echt niet meer kunnen, of pastasaus die je niet meer wil eten. Gooi alles in een grote vuilniszak. Producten die nog wel kunnen, maar die je echt niet meer gaat eten kun je naar de voedselbank in de buurt brengen. Of je kunt je buren er een plezier mee doen. Haal daarna over de planken een sopje en alles is weer good to go.
 2. Veel mensen hebben een besteklade waar veel te veel inzit. Veel gebruik je hiervan niet. De dingen die je nooit gebruikt kun je opbergen in een doos en die kun je op zolder of in de berging plaatsen. Zo blijft de besteklade een beetje overzichtelijk. Daarnaast is deze lade, en de vakken erin, een grote bron van bacteriën. Je grijpt er vaak in, maar hoe vaak maak je zo’n la schoon? Bijna nooit! Tijd om alles eruit te halen, te selecteren en schoon te maken.
 3. Hetzelfde geldt voor de plank met borden. Zijn er borden met kapotte randen die je toch niet meer gebruikt? Of heb je te veel borden? Leg ook deze apart in een doos. Neem de planken af en leg alles weer netjes terug.
  cleaningkitchen1
 4. Gootsteenkastjes gebruiken de meeste mensen om lekker veel schoonmaakspullen op te bergen. Helaas is het hier ook vaak een grote troep. Selecteer alles goed. Wat je niet meer gebruikt geef je weg. Maak het goed schoon en zet de dingen die je -bijna- nooit gebruikt achteraan en de producten die je dagelijks gebruikt vooraan.
 5. De magnetron en oven zijn ook vaak vies. Vingers op de raampjes en over de binnenkant maar niet te spreken. Stop het draaipaneel van de magnetron in een heet sopje en laat die weken. Hetzelfde geldt voor het rek in de oven. Sop de binnenkanten goed en binnen no time zijn de aangebakken resten van de croissants van vorige maand verdwenen.
 6. Bij deze sopbeurt mag je natuurlijk de achterwand met tegeltjes en het fornuis niet vergeten. Aangekoekt eten en vetspetters zeggen wij ook gedag.

Heerlijk zo’n schone keuken, succes!

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Opruimen die keuken!”

 1. chucky1012 Zegt:

  Dit heb gelukkig al achter de rug 😉
  Ik heb alles gesorteerd en weggedaan wat leeg was.
  Handige tips.

  Beantwoorden

 2. wenjoylifestyle Zegt:

  Heel herkenbaar! 🙂

  Beantwoorden

 3. Julie Zegt:

  Opruimen is echt nooit leuk! Goede tips! 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: