Mmmm, Saucijzenbroodjes!

22 maart 2014

Eten, Lifestyle, Recepten

Je wilt iets lekkers maken voor in het weekend, maar eens wat anders dan die standaard appeltaart of vanillecake. Daarom hier het heerlijke recept voor een saucijzenbroodjes! Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar gelukkig is het dat helemaal niet. Het is alleen maar erg leuk om te maken. Kijk je mee voor het recept?

Wat heb je nodig?
(voor 10 personen)

– Bloem
– 8 pakjes roomboterbladerdeeg
– 400 gram varkenschipolataworstjes
– 1 eidooier
– 3 el halfvolle melk
– 1 el sesamzaad

saucijzenbroodjesfabeaulish

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif een schoon werkblad of grote snijplank met wat bloem. Laat het bladerdeeg ontdooien, verwijder de plastic velletjes en leg ze bovenop elkaar. Rol het bladerdeeg uit tot een plak van 25 bij 30 cm en snijd de plak in de lengte in 3 stukken. Snijd met een scherp mes het velletje van de worst door en haal het worstvlees eruit. Leg in de lengte van de saucijzenbroodjes een streep worstvlees.
2. Roer de dooier in een kom los met de melk. Bestrijk het deeg aan beide zijden van het vlees met het eidooier-melkmengsel. Vouw het deeg over het worstvlees en druk het met u vingers vast. Zorg ervoor dat het deeg goed aansluit op het worstvlees en er dus niet teveel lucht tussen zit.
3. Duw een vork in wat bloem en gebruik de vork om de rand van het bladerdeeg steviger vast te duwen. Bestrijk de bovenkant van de saucijzenbroodjes met het eidooiermelkmengsel en bestrooi met het sesamzaad. Snijd de broodjes met een scherp mes in stukjes van ongeveer 4 cm en leg ze op een bakplaat met antiaanbaklaag, of gebruik bakpapier.
4. Bak de saucijzenbroodjes 15-20 minuten, of tot ze goudbruin zijn en mooi gerezen. Eet ze warm of laat ze afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Mmmm, Saucijzenbroodjes!”

  1. chucky1012 Zegt:

    Dit recept is makkelijk.
    Ik ben dol op deze heerlijke worstjes en ook bovengenoemde broodjes.
    Ze zijn zomers zo lekker nadat ze gegrild zijn op de bbq.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: