Alles over: Yoga

Iedereen kent het wel: Yoga. De een vindt het geweldig, de ander vindt het maar iets voor zweefteven. Yoga kan voor iedereen leuk zijn, als je maar de goede soort yoga voor jezelf zoekt! Vandaag geven wij informatie over drie soorten yoga: Hatha, Power en Bikram. Kijk snel mee welke soort jou het leukste lijkt! 

Yoga is duizenden jaren geleden in India ontwikkeld als lichaamsoefening die een grote bijdrage levert aan de verbetering van de kwaliteit van het leven. Yoga wil ook wel zeggen: ‘verbinding’. De verbinding van lichaam en geest. Er zijn meer dan tien (!) soorten yoga te onderscheiden. Lees hieronder de drie meest verschillende soorten.

Hatha Yoga
Dit is de klassieke soort yoga die wij in Nederland kennen. Deze vorm van yoga legt zich toe op de beheersing van het lichaam doormiddel van ademhaling, concentratie en oefeningen. Bij deze yoga ligt de nadruk vooral het laatste deel van de les op mediteren.

Power Yoga
Deze soort yoga is gebaseerd op de klassieke hatha yoga. Alleen het tempo waarin de houdingen elkaar opvolgen ligt veel en veel hoger dan bij hatha yoga. Bij power yoga  ligt de nadruk – in plaats van op ademhaling en concentratie – op spierverstevigende oefeningen. De power yoga is een goed alternatief voor de hatha yoga, het is een echte goede work-out!

Bikram Yoga
Je kunt wel zeggen dat bikram yoga echt hot is! Deze yoga-soort is de snelst opkomende yoga in de wereld. Bikram yoga bestaat uit houdingen die in een verwarmde ruimte (38-40 graden celcius) worden beoefend. Deze verwarmde ruimte is goed voor de bloedsomloop, de flexibiliteit, het voorkomen van, en sneller genezen van eventuele, blessures. Het is leuk om te doen en tegelijkertijd een grote uitdaging in deze temperatuur!

Doe jij aan yoga?

Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Alles over: Yoga”

  1. Solenn Zegt:

    Ik zit ook op yoga! Het is zo rustgevend als je veel stress hebt! Ik doe zelf hatha yoga (geloof ik) .

    Beantwoorden

  2. Betterthisway Zegt:

    Interessant! Heb heel vaak momenten gehad waarop ik aan yoga wilde beginnen maar niet wist hoe, geen tijd had of het gewoon uitstelde… MIsschien een interessante uitdaging voor mijn blog!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: