Alles over waxen!

7 maart 2014

Beauty, DIY Beauty, Lichaam

Waxen is niet iets waar wij vrouwen naar uit kijken, deze pijn is verschrikkelijk! Toch is waxen voor veel vrouwen een goede uitkomst: je hebt namelijk ongeveer vier weken een mooie en gladde huid. En dat is zeker fijn nu de lente er weer aankomt en de rokjes weer uit de kast mogen! Om het waxen iets aangenamer te maken hebben wij hier wat tips & tricks op een rij gezet om de pijn te verminderen. Lees je mee?

Zelfservice of professionals inschakelen?
Waxen is over het algemeen niet moeilijk, en wanneer je de handleiding goed leest kan er bijna niets misgaan. Benen waxen is het makkelijkste, dus oefen hiermee eerst om je waxtechnieken te ontwikkelen. Als je nog geen ervaring hebt met het waxen van je schaamstreek, is het toch een goed idee om dit door een professional te laten doen. De schaamstreek is erg gevoelig. Een specialist kan je ook meteen aanwijzingen en tips geven om later zelf aan de slag te gaan.

Wax3

Tips & tricks

 • Wil je je lichaam gaan waxen? Test je wax dan 24 uur voordat je gaat waxen op een klein stukje van je huid.
 • Wax je lichaam altijd in de week na je menstruatie. Je pijngrens ligt in deze week het hoogst!
 • Vermijd 24 uur voordat je gaat waxen vette oliën of bodymelk.
 • Probeer tijdens de behandeling goed op je ademhaling te letten. Dit zal ervoor zorgen dat de pijn minder wordt. Adem altijd goed door: adem in als de wax erop gaat en adem uit op het moment dat de strip eraf getrokken wordt.
 • De dag voordat je je laat waxen, kan je je scrubben in de douche. Dit zal dode huidcellen verwijderen waardoor de harsstrippen de korte(re) haartjes beter pakken.
 • De aanbevolen lengte van de haren is rond de 1 centimeter. Dus ongeveer 2 weken voor de afspraak niet meer te scheren.
 • Neem een uur voor je afspraak een paracetamol of andere pijnstiller in.
 • Voor je de strip of de wax met één hand verwijdert, span je met de andere hand je huid op. Bij een strakke huid verloopt het waxen minder pijnlijk.
 • Aarzel niet bij het verwijderen van de strip of de was. Je kan beter een stevige ruk eraan geven dan te voorzichtig te willen zijn. Ga voor de korte pijn die bovendien een veel beter resultaat geeft.
 • Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren.
 • Vermijd te strakke kleding op huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen. Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24-48 uur na het harsen.
 • Vermijd tot 48 uur na het harsen een heet bad, zonnebank en sauna. Gebruik ook na die tijd een goed product met beschermingsfactor.Wax4

Soorten wax:
Harde wax
Deze moet worden verwarmd en wordt vervolgens met een spatel in een dun laagje op de huid aangebracht. De hars wordt na enkele seconden weer hard en kan worden verwijderd zonder ontharingsstrippen. Harde hars wordt voornamelijk gebruikt voor het ontharen van gevoelige delen zoals gezicht, oksels en bikinilijn. Harde hars hecht zich namelijk voornamelijk aan de haren en niet aan de huid.

Vloeibare wax
Ook vloeibare wax wordt verwarmd en vervolgens met een roller of spatel zo dun mogelijk op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Vloeibare wax blijft dun van samenstelling en wordt met behulp van ontharingsstrips verwijderd.

Kant en klare strips
Op deze ontharingsstrips van papier of plastic is al wat wax op aangebracht. Door met de handen over de harsstrips te wrijven, worden de harsstrips enigszins warm voordat ze op de huid worden aangebracht. Deze strips worden voornamelijk gebruikt voor het ontharen van het lichaam. Als de huid niet te gevoelig is en je hebt de waxtechniek onder de knie, kunnen deze strips ook worden gebruikt voor het ontharen van gezicht en bijvoorbeeld bikinilijn.

Wax of scheer jij jouw lichaam liever?

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

3 reacties op “Alles over waxen!”

 1. Ansuya Lalay Zegt:

  wat ik altijd doe als ik ga laten harsen en als mijn haren net even iets te lang zijn. de tondeuse erop dan zijn alle haartjes even lang en het is prettiger als het geharst word doet niet zoveel pijn, hoelanger de haren hoe pijnlijker het is, maar dat is mijn ervaring
  Schaamharen ook even de tondeuse erop. echt dat scheelt zo,n stuk en na het harsen beschermende olie erop scheelt wat jeuk betreft en is echt lekker relaxed

  Beantwoorden

 2. chucky1012 Zegt:

  Moet je na het waxen ook het scrubben vermijden? Wat ik wel weet is dat je niet kan scrubben na het scheren want anders heb je veel pijn 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: