How to: Op hoge hakken lopen!

21 februari 2014

Fashion, Lichaam, Mode & Trends

Hakken zijn o zo mooi, maar als je erop moet lopen zijn het vaak je grootste vijanden. Niet iedere vrouw kan goed op hakken lopen, bij sommige ziet het er zelfs een beetje klungelig uit. Naast dat doen ze vaak ook nog eens pijn. Maar daar is natuurlijk iets aan te doen! Met deze tips & tricks en wat oefening loop jij binnen no time goed op hakken!  

Vrouwen voelen als zij hakken dragen altijd sexy en zelfverzekerder, maar dan moet je er natuurlijk wel op kunnen lopen. Niets is zo onaantrekkelijk – deze uitspraak was van een man – als een vrouw op hakken die daar niet op kan lopen. Dit willen wij natuurlijk zien te voorkomen, dus kijk snel mee!

heels3

Tips & Tricks

 • Draag altijd hakken die goed zitten. Van te kleine hakken krijg je ontzettende pijn, uit te grote hakken slip je uit en deze geven geen steun. Ook zorgen ze ervoor dat je je voet zwikt of valt.
 • Als je niet gewend bent om op hakken te lopen moet je beginnen met een laag hakje. Killerheels van 15 cm hebben dan echt geen zin. Begin met een laag hakje en bouw het steeds op.
 • Ben je helemaal een ramp op hakken, maar wil je toch hakken aan? Dan is de sleehak iets voor jou! Dit geeft goede stevigheid en is makkelijk om op te lopen dan de stiletto.
 • Wanneer je pijn hebt aan je voeten als je hakken aan hebt is het natuurlijk erg vervelend. Je hebt tegenwoordig gelkussentjes van Partyfeet, die de schokken van het lopen opvangen. Door deze kussentjes is de pijn in je voeten verdwenen. Een echte aanrader dus!heels1
 • Oefening baart kunst: oefen veel! Ben je bang op je hakken buiten? Oefen dan lekker thuis tijdens het doen van huishoudelijke klusjes. Zo wen je je er het snelste aan. Je moet het balans zien te vinden wanneer je op hakken staat. Je moet hierbij niet alleen op je tenen gaan staan, dit is na een tijdje ontzettend pijnlijk. Vind het balans tussen je tenen en je hiel. Je zal zien dat het na wat oefening steeds beter gaat.
 • Kijk altijd van te voren hoeveel je op die dag gaat lopen. Het heeft geen zin om op hakken te lopen als je die dag 5 km gaat wandelen of gaan winkelen bijvoorbeeld, maar moet je vanuit de tram maar een paar stappen? Doe dan je hakken aan. Bouw het op: van een halfuur op hakken naar een uur en langer.
 • Ook gaan hakken echt niet gepaard met haast. Loop altijd rustig, zodat je niet onderuit gaat en focus je op het lopen.
 • Wanneer je hakken aan hebt, neem dan altijd een paar ballerina’s in je tas mee voor als het echt niet meer gaat.
 • Als je vaak op hakken loopt moet je je voeten erg goed verzorgen. Neem af en toe een voetenbadje, scrub ze en smeer ze in met verkoelende crème.

Draag jij vaak hakken?

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “How to: Op hoge hakken lopen!”

 1. chucky1012 Zegt:

  Handige tips en tricks!
  Er is een high heels event a.s. zondag! 😉

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: