2014: Weg met dat jojo-effect!

Het is weer januari! Veel vrouwen zijn eergisteren weer met hun goede voornemens begonnen, en guess what? Afvallen staat bij veel vrouwen nog steeds bovenaan hun lijstje! In het begin gaat het goed, maar vaak is dit alleen niet voor een lange tijd. Je merkt dat je na een tijdje weer aankomt: het jojo-effect. Hoe ga je dit tegen?

“Vorige maand was ik door mijn dieet nog op mijn streefgewicht, maar nu ben ik binnen een maand alweer aangekomen!” Veel vrouwen overkomt dit wanneer ze een tijdje niet meer op dieet zijn. Je krijgt last van een jojo-effect, maar hoe voorkom je dit? Lees hier wat tips!

Dieet

Geen crashdieet
Bij een crashdieet vliegen de kilo’s er in het begin heel erg snel af, maar als je een tijdje met het dieet bent gestopt vliegen de kilo’s er binnen een mum van tijd ook weer aan. Een crashdieet is dus écht geen optie als dieet en deze kun je dan ook beter overslaan. Maar wat moet je dan wel doen? Het beste is om een dieet te kiezen waarbij je langzaam afvalt. Wanneer je elke dag wat minder calorieën tot je neemt, went je lichaam er langzaam aan en val je uiteindelijk meer, maar rustiger, af.

Eet met mate 
Om af te vallen kun je het beste alles met mate eten. Verdeel je eten over zes kleine maaltijden op een dag. Neem deze maaltijden om de drie uur en eet het langzaam op. Zorg dat je niet te veel suiker, vetten of koolhydraten eet. Onthoud dat ‘te’ nooit goed is. Eet van alles dus een beetje, zodat je toch genoeg binnenkrijgt.

Sporten

Niets ontzeggen
“Ahhh, ik heb zo’n ontzettende trek in taart, chips, koekjes en snoepjes! Ik kan op dit moment eigenlijk alles wel eten!” Als je aan het afvallen bent heb je vaak nog meer zin in vette of slechte dingen dan normaal. En dit is een groot gevaar, want wanneer je bijvoorbeeld één chipje neemt, volgen er al snel meer. Je kunt met jezelf een dag afspreken, bijvoorbeeld de zondag. Op deze dag mag je wat chipjes of koekjes, zo houd je het dieet langer vol!

Sporten
Probeer minimaal twee á drie keer in de week te sporten. Wanneer je daar eigenlijk geen tijd voor hebt of écht niet van het sporten bent, wandel of fiets dan elke dag sowieso een halfuurtje. Niet alleen de buitenlucht is goed voor je, maar door deze beweging verbrand je ook genoeg vet!

Hoe ga jij het jojo-effect tegen?

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “2014: Weg met dat jojo-effect!”

  1. tirio Zegt:

    Leuk bedankt voor de tips

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: