Weg met die opgezette buik!

27 december 2013

Eten, Gezondheid, Lichaam, Lifestyle

De kerstdagen zijn weer voorbij en driekwart van het land is vast nog aan het uitbuiken. Heb je vaak last van een opgeblazen gevoel? Dan is dit natuurlijk geen pretje. Een platte buik heeft niet alleen te maken met hoeveel je weegt en hoeveel je eet, maar vooral met wat je allemaal eet. Een opgezette buik is heel erg makkelijk te voorkomen, als je maar bepaalde producten laat liggen. Kijk je mee? 

Wat is goed tegen een opgezette buik?

  • Eet genoeg groenten. Denk bijvoorbeeld aan broccoli, asperges of peultjes. Alle groenten die de vitamine A, C of K bevatten geven de werking tegen een opgezwollen buik.
  • Drink altijd genoeg water. Dit zorgt ervoor dat de boel in je buik een goede doorstroming heeft.
  • Kies voor een ontbijt met yoghurt. De probiotische bacteriën in yoghurt helpen je verteringssysteem gezond te houden en zorgt ervoor dat je geen opgeblazen gevoel krijgt.
  • Ook fruit is goed tegen een opgeblazen gevoel. Wist je dat fruit maar 20 minuten erover doet om te verteren? Daaraan zie je al dat het heel licht is, en dus goed voor je buik.
  • Bepaalde kruiden eten of drinken tegen opgeblazen gevoel: peterselie, brandnetel, gember, salie en venkel. Je hoeft het niet te eten, je kunt er natuurlijk ook gewoon een theetje van maken.

Wat kun je beter laten staan? 

  • Geen sapjes meer! Als je voortaan fruit eet, zorg dan dat dit niet de sap-variant is. Geen appelsap maar een appel, geen sinaasappelsap maar een sinaasappel. Je krijgt minder calorieën binnen doordat je minder suiker binnenkrijgt.
  • Geen frisdrank meer. Koolzuurhoudende dranken zorgen voor lucht in je ingewanden. En ik denk niet dat ik hoef uit te leggen wat er dan gebeurd…
  • Geen witte producten meer, geen bewerkte voedingsmiddelen: alles puur natuur. Denk aan bruin brood, volkoren pasta.
  • Eet geen koekjes, taart en cake meer. Naast wit meel bevatten ze veel vet.
  • Laat vlees soms staan en ga voor bijvoorbeeld vis of vleesvervangers. Vlees heeft namelijk 4 uur nodig om te verteren. Zo zie je hoe zwaar vlees op je maag is.

Heb jij vaak last van een opgezette buik?

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: