Help, Ik eet te veel!

20 december 2013

Eten, Gezondheid, Lifestyle, Vrije tijd

Met de feestdagen in het vooruitzicht lopen veel mensen tegen hetzelfde probleem aan: veel te veel eten. Daarna voel je je al snel slecht, want de lekkere hapjes blijven maar komen. Met deze tips en tricks eet je niet te veel en kun je gewoon genieten van elk onderdeel van de maaltijd. Lees je mee? 

‘Buuuuurb! Ik ontplof en dit zijn pas de snacks. De eerste gang moet nog komen. Waarom kan ik mij nou nooit eens inhouden als er iets lekkers op tafel staat?’ Wil je voortaan dit probleem niet meer hebben? Kijk dan snel mee en doe het volgende!
Tips & Tricks

 • Drink genoeg! En dan heb ik het natuurlijk niet over wijn of andere alcoholische drankjes. Gewoon water. Wanneer je genoeg water drinkt heb je eerder het gevoel dat je vol zit en eet je niet te veel.
 • Niet veel zin om borden vol naar binnen te werken? Drink dan voor de maaltijd een glas grapefruitsap of een glas water met citroen. Hierdoor verkleint jouw maag en heb je minder trek.
 • Ook moet je je bedenken dat je niet alleen de snacks en het voorgerecht wil eten. Het hoofdgerecht en toetje zijn vaak het lekkerste! Heel erg zonde dus als je dan al vol zit.
 • Eet in etappes. Heel de tijd iets in jouw mond proppen werkt niet. Organiseer je zelf kersteten? Zorg dan dat er ruim een halfuur tussen elke gang zit, zodat jij – en natuurlijk jouw gasten – de tijd hebben om het eten te laten zakken.
 • En misschien wel het belangrijkste: ga nooit voor een mega bord vol met eten. Eet gewoon kleine porties, zo kun je van alles wat proeven.
 • Eet niet uit beleefdheid, maar eet alleen de dingen die je echt wil eten. Als je vol zit en er nog iets lekkers voorbij komt heb je spijt van de dingen die je niet echt wilde eten.
 • Ga je Kerst vieren in een restaurant? Kies dan voor de lichtere gerechten, zoals vis. Van vlees zit je veel sneller – en langer – vol en kun je ook minder van op.

Eet jij snel te veel?

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

2 reacties op “Help, Ik eet te veel!”

 1. Tirio Zegt:

  Handig en zeker voor m’n papa 😉

  Beantwoorden

 2. Marieke Zegt:

  Wat een handige tips, meestal eet ik veelste veel met kerst haha (:

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: