Jummie, Witte chocoladetaart

23 november 2013

Eten, Lifestyle, Recepten

Als je aan een chocoladetaart denkt, denk je al snel aan een bruine chocoladetaart. Wat veel mensen niet weten is dat een witte chocoladetaart nog veel lekkerder is! Dit hele weekend is het koud weer, dus de perfecte timing om deze lekkere taart te maken! Hier het lekkere recept. Kijk je mee? 

Benodigdheden

 • 200 g bloem
 • 50 g witte basterdsuiker
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 75 g koude boter
 • 1 citroen
 • 4 eieren
 • 4 x 100 g witte chocolade
 • 4 x 125 g crème fraîche
 • 2 eetlepels poedersuiker

Bereiding

 1. Zeef de bloem en een snufje zout boven een kom. Meng de basterd- en de vanillesuiker erdoor. Voeg de boter toe en kneed dit met je handen tot kruimels. Rasp de gele schil van de citroen. Voeg 1 ei en het citroenrasp toe en kneed alles tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, dek af met vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
 2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 cm. Bekleed er de springvorm mee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de vorm weer minstens 30 min. in de koelkast.
 3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven. Verlaag, nadat de bodem gebakken is, de temperatuur van de oven naar 180 °C.
 4. Hak 300 g chocolade in kleine stukjes en doe deze in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Doe de gesmolten chocolade in een mengkom en voeg de crème fraîche toe. Voeg de resterende eieren toe. Schep het mengsel in de bodem en bak de taart 25 minuten in het midden van de oven. De vulling hoeft niet helemaal stevig te zijn. Laat afkoelen. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie (het moet goed vloeibaar worden) en bestrijk de taart snel met een dun laagje chocolade. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker. Serveer koud.

Enjoy!

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: