Afvaldagboek Dewi: week 8

12 november 2013

Eten, Gezondheid, Lifestyle, Sport

Daar zit ik dan. Aan een bureau van een voedingsconsulente van het Cambridge Weight Plan. Mijn gedachten dwalen af. Ben ik dan zo ver weggezakt in ongezonde voeding? Ik dacht juist dat ik goed bezig was, maar puntje bij paaltje blijkt dit dan toch niet helemaal het geval… Kijk je mee naar de wekelijkse ontwikkelingen van Dewi tijdens haar afvalrace?

65 dagen geleden maakte ik een keuze. Afvallen totdat ik mij happy voel in mijn lichaam. Ik kan nu al zeggen dat ‘tevreden zijn met je lichaam’ dag bij dag terugkomt in mijn vocabulaire. Toch wilde ik graag hulp dat mij stimulans geeft om er echt voor te gaan. Dit was voor mij het Cambridge dieet onder leiding van een voedingsconsulente. Een plek waar ik elke week wordt gewogen en je de resultaten zelf in de hand hebt. Zoals jullie voorgaande weken hebben gelezen, gaat het afvallen geleidelijk maar goed. Toch is er af en toe ook zeker sprake van een tegenslag.

afvallenTerugslag
Drie weegmomenten geleden stond ik op de weegschaal en kwam het bericht dat er geen gram af was. Daar gaat een week van diëten! Hoe is dit mogelijk? Ik was teleurgesteld en vroeg aan mijn voedingsconsulente hoe dit mogelijk was. Er was gelukkig een verklaring voor. Wanneer je overgewicht heb van 30 kilo val je per week gemiddeld 1 a 2 kilo af. Bij mij gaat het om hele andere getallen. Op dit moment heb ik een BMI van 26 waardoor ik echt nét overgewicht heb. Je kunt er niet veel aan doen behalve volhouden. Een week later viel ik toch 0,7 kilo af maar daarna weer niets. Ik was teleurgesteld maar gelukkig kon ik ook terugkijken naar wat ik al heb bereikt. Ik ben namelijk afgevallen én ik kan op een goede manier besluiten maken over voedsel. Ik sport en ik voel mij goed. Dat is toch volgens mij waar het om gaat? Vandaag stond ik op de weegschaal en kwam het positieve bericht dat ik 0,9 kilo kwijt was. YES!

Moet ik niet eens stoppen?
Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik wil afvallen totdat ik 60 kilo weeg. Nu ik mijn lichaam zie veranderen denk ik dat dit niet het juiste doel is. Samen met mijn voedingsconsulente heb ik besloten dat ik in ieder geval doorga totdat ik 65 kilo weeg en als ik dan nog motivatie heb, doorga tot 63 kilo.

Resultaat weegmoment week 8:

Start:                   72.8 kilo                                                      Nu:                   66.6 kilo

BMI:                   28.4                                                              BMI:                   26.0

Wat motiveert jou om door te gaan totdat je doel is bereikt?

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Afvaldagboek Dewi: week 8”

  1. poweredbyflowers Zegt:

    Hoe groot ben je? Dat gewicht lijkt mij zo normaal 🙂 om dan een bmi te hebben van 26,

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: