Jum, Rozijnencake met appel!

2 november 2013

Eten, Lifestyle, Recepten

Je wilt iets lekkers maken voor in het weekend! Waarom maak je geen lekkere rozijnencake met appel? Het lijkt misschien een heel gedoe, maar gelukkig is het dat helemaal niet. Het is alleen maar erg leuk om te maken! En wat is nou lekkerder en leuker dan dit zelf maken? Kijk snel mee naar dit lekkere recept!

rozijnencakeWat heb je nodig?

 • 250 g cakemeel
 • 1 pakje boter
 • 250 g fijne kristalsuiker
 • 5 eieren
 • 1 tl kaneel
 • 2 friszoete appels
 • 150 g rozijnen
 • 1 el bloem

Hoe maak je het?

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Zeef 250 g cakemeel met de kaneel boven het beslag en spatel het erdoor.
 2. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in stukjes en meng door het beslag. Meng de rozijnen met de bloem en spatel door het beslag. Door de rozijnen met een dun laagje bloem te bedekken, zakken ze tijdens het bakken niet naar de bodem.
 3. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Enjoy!

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: