Afvaldagboek Dewi: week 5

Daar zit ik dan. Aan een bureau van een voedingsconsulente van het Cambridge Weight Plan. Mijn gedachten dwalen af. Ben ik dan zo ver weggezakt in ongezonde voeding? Ik dacht juist dat ik goed bezig was, maar puntje bij paaltje blijkt dit dan toch niet helemaal het geval… Kijk je mee naar de wekelijkse ontwikkelingen van Dewi tijdens haar afvalrace?   

Vandaag ben ik precies 36 dagen bezig met het Cambridge dieet. In totaal ben ik nu precies 4.5 kilo afgevallen. Dit had ik nu al nooit gedacht aangezien ik enig vorm van dieet niet bij mij vind passen. Ik verbaas mij nog elke dag om het feit dat ik de juiste keuzes kan blijven maken in de supermarkt en om elke ochtend alleen een shake te maken.

Afvallenweegschaal

Ik ben het nog niet zat! Al 36 dagen lang ontbijt ik met een shake, neem in de middag een lunchreep en bereid in de avond een gezonde maaltijd. Daarbij drink ik 2 tot 3 liter water en lekkere kopjes koffie en thee. Ik weet nu goed welke shakes ik lekker vind en daarom kies ik alleen die. Je moet je mind-set zo opstellen dat je jezelf ‘trakteert’ op een lekkere shake. Dat is jouw traktatie die niemand anders heeft. Ook begin ik sporten leuk te vinden. Heerlijk buiten hardlopen over de dijk waarbij mijn vriend tegenwoordig ook mee rent of mij moeder op de fiets. Super gezellig! En zwemmen heb ik altijd al heerlijk gevonden. Ik aqua-robic elke week en daarna duik ik lekker nog even in het bubbelbad! Wat daarbij een ontzettende boost geeft is als je eigen moeder zegt dat je in het zwembad echt je handdoek niet meer zo om je heen hoeft te houden!

Qua lichaam merk ik het goed. Sporten geeft je energie en je spieren voelen de dag erna goed. Je huid wordt strakker en voelt gezonder aan. Het afvallen is natuurlijk fantastisch, je kleding zit losser op de plekken waar jij zo’n hekel aan had. Ook dit geeft mij dus een boost om door te gaan…

Resultaat weegmoment week 5:

Start:                   72.8 kilo                                                      Nu:                   68.3 kilo

BMI:                   28.4                                                              BMI:                   26.7

Wat geeft jouw een boost tijdens afvallen?

Geschreven door Desiree Wiemer

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Afvaldagboek Dewi: week 5”

  1. Maria Zegt:

    Lekker bezig. Ga zo door.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: