Mmmm, Gevulde speculaas!

12 oktober 2013

Eten, Lifestyle

Je wilt iets lekkers maken voor in het weekend, maar eens wat anders dan die standaard appeltaart of vanillecake. Waarom maak je geen lekkere gevulde speculaas? Lekker voor bij een kopje thee deze herfst. Het ziet er ingewikkeld uit, maar gelukkig is het dat helemaal niet. Het is alleen maar erg leuk om te maken. Kijk je mee voor het recept?

Wat heb je nodig?gevuldespeculaas1

 • 200 g zelfrijzend bakmeel
 • 125 g donkere basterdsuiker
 • 2 el koek- en speculaaskruiden
 • 150 g roomboter
 • 2 el melk
 • 2 eieren
 • 1 pakje amandelspijs
 • 2 el bloem
 • 1/2 zakje garneeramandelen

Hoe maak je het?

 1. Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, de koek- en speculaaskruiden en een mespunt zout boven een kom. Leg vervolgens de boter in de mix en snijd de boter met twee messen in piepkleine stukjes. Voeg daaraan de melk toe.
 2. Kneed daarna het deeg tot een soepele bal. Verpak na het kneden de bal in vershoudfolie en leg het voor een halfuur in de koelkast.
 3. Klop vervolgens de eieren met 1 el water los in een kom. Verkruimel de amandelspijs boven een andere kom en schenk er de helft van het losgeklopte ei bij. Prak het ei met een vork door de amandelspijs, zodat het smeuïg wordt.
 4. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C en bestrooi het aanrecht en de deegroller met een klein beetje bloem. Verdeel de deegbal in twee gelijke stukken. Rol elk stuk deeg met de deegroller uit tot een lap van ongeveer 15 x 30 cm. Leg 1 lap op de met bakpapier beklede bakplaat. Smeer het amandelspijs erover uit met natgemaakte handen of een pannenkoekmes en laat rondom een randje deeg vrij. Leg de tweede deegplak erop en druk de zijkanten goed op elkaar. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van het ei. Druk de halve amandelen in het deeg als versiering.
 5. Schuif daarna de bakplaat in het midden van de oven en bak de gevulde speculaas in 45 minuten gaar.

Enjoy!

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: