What to do with: Pluizig haar!

27 september 2013

Beauty, Haar

Ook altijd problemen met je lokken? Zijn ze droog en pluizig? Je bent gelukkig niet de enige die hier last van heeft. Veel vrouwen hebben pluizig haar en weten niet goed hoe zij dit moeten behandelen. Wij zetten daarom wat tips & tricks voor je op een rij, zodat je binnen no time weer een mooie bos haar hebt. Lees je mee?

Hoe fantastisch is het om mooi haar te hebben waarin geen pluis aanwezig is? Het is moeilijk om haar goed te verzorgen en zeker als je in de ochtend weinig tijd hebt om je haar te doen. Als je dit niet op de goede manier doet ziet het er al snel erg slordig uit. Lees hier wat tips & tricks hoe je dit het beste kunt aanpakken, zodat die pluizenbol binnenkort verdwenen is!

pluishaar

Tips & Tricks

 • Was je haar niet te vaak! Twee a drie keer in de week is meer dan genoeg. Is het snel vet? Probeer het dan geleidelijk af te bouwen door bijvoorbeeld een droog shampoo te gebruiken.
 • Wanneer je je haren wast, gebruik dan altijd een shampoo die bij jouw haarsoort past. Gebruik nooit een 2 in 1 shampoo, dit maakt je haar juist snel vet.
 • Douche ook niet met te warm water. Lauwwarm water is veel beter voor jouw haren en laat je haarschubben sluiten, wat dus zorgt voor minder pluis.
 • Gebruik bij iedere wasbeurt een conditioner of masker die je haar in bedwang houdt. Doe hiervan een beetje in de punten van je haar. Spoel dit uit met lauw of koud water, dan gaan je haarschubben dicht en gaat je haar meer glanzen en minder pluizen.
 • Veel vrouwen borstelen hun haar gelijk nadat ze uit de douche komen en hun haar dus nog nat is. Het is beter om dit te doen als het droog is, zo breekt je haar minder snel af en gaat het minder snel pluizen.
 • Het is niet goed om je haar te föhnen. Hiervan gaat je haar juist pluizen. Het is beter om je haar droog te deppen. Heb je erg lang haar en wil je het toch een beetje föhnen? Föhn het haar – in de koudste stand – dan in de richting van de aanzet naar de punt.
 • Het gebruik van mousse geeft meer kans op pluis, een echte no go dus! Kies daarom liever voor een crème of olie om het haar mee te föhnen.
 • Ook is het een must om een goede borstel te hebben. Een goede borstel met zachte(re) haren zal voorkomen dat je haar gaat pluizen.
 • Een middel dat erg goed is tegen pluis is een serum. Je hebt veel soorten hiervan, maar een erg goede is Biosilk. Wel een beetje prijzig, een goed alternatief hiervoor is het anti-frizz serum van L’oreal. Breng dit serum nooit op je haaraanzet aan, dan krijg je vet haar. Gebruik het dus alleen in de lengtes.

Wat doe jij tegen pluizend haar?

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “What to do with: Pluizig haar!”

 1. Marieke Zegt:

  Goede tips! Ga ik zeker eens een keertje op letten (:

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: