Afvaldagboek Dewi: week 3

Daar zit ik dan. Aan een bureau van een voedingsconsulente van het Cambridge Weight Plan. Mijn gedachten dwalen af. Ben ik dan zo ver weggezakt in ongezonde voeding? Ik dacht juist dat ik goed bezig was, maar puntje bij paaltje blijkt dit dan toch niet helemaal het geval… Kijk je mee naar de wekelijkse ontwikkelingen van Dewi tijdens haar afvalrace?  

Drie weken geleden begon ik aan het Cambridge dieet. Het klinkt mij nog steeds gek in de oren. Ik op dieet? Zeker net als het televisieprogramma ‘Obese’ en ‘The biggest Loser’ mezelf een beetje afmatten en daarna weer volop aankomen. Op een goede manier afvallen doe je toch door gezond te eten en te sporten? Hier ben ik het nog steeds mee eens maar ik merk dat ik een eerste stap nodig heb. Zoiets als: eerst nieuwe kleding kopen en je dan zekerder voelen. Of, eerst je hele huis opruimen en schoonmaken en vanaf dan alles bijhouden. Ik wil eerst wat afvallen en dan met die ‘mind change’ doorgaan.

Sportendieet

Twee weken geleden was mijn eerste weegmoment. Het resultaat was alsof ik jarig was en mijn eerste cadeautje open maakte; 2.5 kilo eraf, YES! Helaas ging het de twee weken erna iets minder snel. Mijn tweede keer wegen resulteerde in 0.5 kilo en deze week wegen was er 0.3 kilo af. Fuck, heb ik iets niet goed gedaan? Ik zag het gezicht van mijn voedingsconsulente een soort van betrekken en ze vroeg of ik alles nog goed kon volhouden. Ja, eigenlijk wel. Ik heb wel een keer op een drukke dag een broodje gegeten en een keer iets lekker gekookt voor het avondeten. Maar resulteert dit gelijk in minder afvallen? Gelukkig werd mijn spontane onzekerheid en adrenaline dat in 1 keer afgeslacht werd, opgehelderd door feiten.

Ik ben gemiddeld klein waardoor ik minder spieren heb dan mensen die langer zijn. Hierdoor verbrand ik minder snel dan langere mensen. Ook heb ik geen extreem overgewicht waardoor het bij mij gewoon langzamer gaat dan andere mensen. Niets om me druk over te maken en gewoon doorgaan! Toch ben ik stiekem een beetje teleurgesteld en heb ik ook stiekem een planning in mijn hoofd gemaakt. Ik ga netjes mijn eten afwegen en meer water drinken om de afvalstoffen mijn lichaam uit te krijgen. Oké, en een rondje extra hardlopen…

Resultaat weegmoment:

Start: 72.8 kilo                                                      Nu: 69.5 kilo

BMI: 28.4                                                             BMI: 27.1

Geschreven door; Desiree Wiemer

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: