Afvaldagboek Dewi: week 1

Daar zit ik dan. Aan een bureau van een voedingsconsulente van het Cambridge Weight Plan. Mijn gedachten dwalen af. Ben ik dan zo ver weggezakt in ongezonde voeding? Ik dacht juist dat ik goed bezig was, maar puntje bij paaltje blijkt dit dan toch niet helemaal het geval… Kijk je mee naar de wekelijkse ontwikkelingen van Dewi tijdens haar afvalrace?  

Helemaal nu ik mee help bij het schrijven van een boek, waar het doel is de bevolkingsgroep waar obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten het meest voorkomt over voeding te informeren, ben ik nog meer bezig met gezond eten. Ik luister naar de informatie die mijn voedingsconsulente voor de komende weken geeft. ‘… eet twee producten van ons op een dag en in de avond mag je zelf koken. Maar dan je moet wel alles afwegen…’. Ik denk na of ik dit wel echt moet doen. Kan ik niet gewoon zelf wat vaker sporten en gezonder eten?

Weegschaal

Ik ben Dewi en 22 jaar oud. Ik ben 1.60 meter en weeg 72.8 kilo. Dat is te veel. Ik heb een BMI van 28.4. Deze cijfers werden bekend toen ik op de weegschaal stond dat naast het bureau van de voedingsconsulente staat. Met een BMI van onder de 25 zit je goed. Naast het feit dat cijfers niet liegen en ik echt moet afvallen, zit ik al een tijd niet lekker in mijn vel. Ik voel mij vaak niet goed en heb met dit dieet twee prachtige voorbeelden van personen die dit dieet hebben gevolgd en nu op een goed gewicht zitten. De overige clichés zal ik allemaal achterwege houden. Ik ben er klaar mee en maak nu de beslissing om op een gezond gewicht te komen.

Vanaf hier ging het allemaal vrij snel. Ik koos voor een week lang producten van Cambridge waaronder shakes, lunchreepjes, pap en soepjes.  De volgende dag startte mijn nieuwe ritme en ik begon met mijn ontbijt: pap. Mocht je er ooit ook voor kiezen om dit dieet te volgen, één tip: kies geen pap. GAD-VER-DAMME. Maar je moet iets eten want de calorieën moeten naar binnen. Ik weet niet hoe ik het binnen heb gekregen maar ik weet wel dat het mij drie kwartier heeft geduurd.

afvallen
De reepjes en shakes daarentegen gaan goed en daarbij kan ik het dieet goed toepassen op mijn werk. Mijn collega’s weten dat ik dit dieet volg en hoeven mij dus geen gebak of snoep meer aan te bieden. Want dat is toch ook het grootste probleem; eten is overal om je heen. Behalve je dagelijkse avondmaaltijd in de supermarkt neem je vaak nog iets extra’s mee ‘omdat het in de aanbieding is’. Stations, verjaardagen, ’s avonds lekker op de bank. Het antwoord is: NEE. En na een week merk je dat dit je eigenlijk goed afgaat. Je hebt ook helemaal geen honger. Het is puur verveling. Ik heb net mijn eerste weegmoment gehad en ik ben blij met het resultaat. Een start is gemaakt, op naar week 2!

Resultaat weegmoment week 1:

Start: 72.8 kilo                                                      Nu: 70.8 kilo

BMI: 28.4                                                               BMI: 27.7

Ben jij ook op dieet? Met welk dieet heb jij een goede ervaring?

Geschreven door; Desiree Wiemer

Advertenties
, , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Afvaldagboek Dewi: week 1”

  1. Camilla Zegt:

    Goed bezig! Het is inderdaad verveling vaak waardoor je gaat eten. Lekker water drinken als je zoete trek krijgt.. en houd vol! :):)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: