DIY: Waxen

5 september 2013

Beauty, DIY Beauty, Haar, Lichaam

Waxen is niet iets waar wij vrouwen naar uit kijken, deze pijn is verschrikkelijk! Toch is waxen voor veel vrouwen een goede uitkomst: je hebt namelijk ongeveer vier weken een mooie en gladde huid. En het is ook nog eens makkelijk om het gewoon thuis te doen! Kijk je mee? 

Zelfservice of professionals inschakelen?
Waxen is over het algemeen niet moeilijk, en wanneer je de handleiding goed leest kan er bijna niets misgaan. Benen waxen is het makkelijkste, dus oefen hiermee eerst om je waxtechnieken te ontwikkelen. Als je nog geen ervaring hebt met het waxen van je schaamstreek, is het toch een goed idee om dit gebied door een professional te laten doen. De schaamstreek is erg gevoelig. Een specialist kan je ook meteen aanwijzingen en tips geven om later zelf aan de slag te gaan.

Waxen1

Vooraf

 • Wil je je lichaam gaan waxen? Test je wax dan 24 uur voordat je gaat waxen op een klein stukje van je huid.
 • Wax je lichaam altijd in de week na je menstruatie. Je pijngrens ligt in deze week het hoogst!
 • Vermijd 24 uur voordat je gaat waxen vette oliën of bodymelk.
 • De dag voordat je je laat waxen, kan je je scrubben in de douche. Dit zal dode huidcellen verwijderen waardoor de harsstrippen de korte(re) haartjes beter pakken.
 • De aanbevolen lengte van de haren is rond de 1 centimeter. Dus ongeveer 2 weken voordat je wil waxen niet meer scheren.

Tijdens

 • Smeer wat wax op de strip, of maak deze warm – het ligt eraan van welk merk je je strips hebt. En leg ze op de plek waar jij het haar wilt verwijderen.
 • Voor je de strip of de wax met één hand verwijdert, span je met de andere hand je huid op. Bij een strakke huid verloopt het waxen minder pijnlijk.
 • Aarzel niet bij het verwijderen van de strip of de was. Je kan beter een stevige ruk eraan geven dan te voorzichtig te willen zijn. Ga voor de korte pijn die bovendien een veel beter resultaat geeft.waxen2

Daarna

 • Probeer na het harsen niet te krabbelen of hard over de huid te wrijven. Door het harsen kan een verhoogde bloedtoevoer ontstaan en daarmee jeuk. Krabbelen en hard wrijven kan de huid irriteren.
 • Vermijd te strakke kleding op huid die pas is geharst om het ingroeien van haren te voorkomen. Als je aanleg hebt voor ingegroeide haren, pas dan regelmatig een peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24-48 uur na het harsen.
 • Vermijd tot 48 uur na het harsen een heet bad, zonnebank en sauna. Gebruik ook na die tijd een goed zonneproduct met beschermingsfactor.
Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: