What to do with: Vliegangst

Het is weer de tijd van vakantie! Veel mensen pakken de auto wanneer zij op vakantie gaan, maar nog meer mensen het vliegtuig. Voor veel mensen een gewone gebeurtenis, maar wat als je last hebt van vliegangst? Dan is het natuurlijk verschrikkelijk. Heb jij hier last van? Je bent niet de enige! Hier wat tips en tricks om met minder stress in het vliegtuig te zitten. Lees je mee?

Wanneer je bang bent om te vliegen, kun je je vliegangst simpelweg proberen te onderdrukken. Sommige mensen kunnen hier niets aan, maar veel mensen hebben er baat bij. Als jij je vliegangst wilt proberen te overwinnen of onderdrukken, dan kun je het volgende tegen vliegangst proberen.

vliegangst

Tips & Tricks

  • Bekijk de risico’s: zitten in een vliegtuig is immers niet risicovoller dan “veilig” thuis op de bank tv-kijken. De kans dat je binnenshuis omkomt door een brand is namelijk groter dan bij een vliegtuigongeluk. Elke seconde maakt ergens ter wereld een vliegtuig een veilige start of landing!
  • Een vliegtuig heeft geen mankementen, anders zou het niet op mogen stijgen. Vliegtuigen zijn namelijk continu aan controles onderhevig, zowel nadat ze zijn geland als voordat ze opstijgen. Met name in westerse landen komen gebrekkige vliegtuigen niet van de grond.
  • Negeer de grote hoogte en de kleine, afgesloten ruimte. Zoek afleiding door een boek te lezen, een film te kijken, naar muziek te luisteren, kruiswoordpuzzels te maken, sudoku’s te ontcijferen, te slapen of medepassagiers lastig te vallen. Voor je het weet ben je op je eindbestemming.vliegangst3
  • Kijk uit naar jouw vakantie. Zie je je al liggen in je bikini op het mooie strand? Denk aan de leuke dingen die je gaat doen op vakantie.
  • Angstverminderende kalmeringsmiddelen zoals oxazepam, alprazolam en clobazam kunnen je rustig maken en de scherpe randjes van je angstgevoelens wegnemen. Geen zin in pillen? Dan kan Rescue van Bach misschien helpen. Drie druppeltjes maken je al rustiger.
  • Helpen deze tips niet en wil je toch graag van je vliegangst af? Kijk voor een cursus bij stichting VALK!

Heb jij last van vliegangst?

Advertenties
, , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: