How to: Inspiratie voor een gezonde leefstijl!

Stel jezelf voor in de supermarkt waar je boodschappen doet. Eigenlijk weet je heel goed welke producten beter voor je lichaam (en geest) zijn en welke niet. Waarom kiezen wij dan toch vaak voor de producten die slechter zijn? Het is sneller, makkelijker en vaak goedkoper. Maar de vermoeidheid en het ‘niet lekker voelen’ slaat vaak toe. Bij mij ook, tot ik bewust werd van voedsel. Kijk je mee naar dé oplossing voor vrouwen met ditzelfde gevoel?

Kort geleden ben ik in aanraking gekomen met ‘Clean Eating’. Bij de methode van Clean Eating eet je zo natuurlijk mogelijk, bij voorkeur biologisch, op de juiste momenten en in de juiste combinaties.

cleaneating

Denk aan de juiste eiwitten, gezonde vetten, gezonde koolhydraten en daarbij de juiste verhoudingen. Je kiest zoveel mogelijk producten waar geen conserveringsmiddelen en smaakversterkers aan zijn toegevoegd. Oh nee, weer een dieet! Nee; het is een way of life.

  • Eiwitten: Goede eiwitten vind je onder meer in biologische eieren, rauwe noten, zaden en pitten (ongebrand en ongezouten), vis, peulvruchten, quinoa en mager wit vlees zoals biologische kipfilet.
  • Vetten: Gebruik kokosvet om in te bakken – overigens kun je dit echt overal voor gebruiken! Zelfs als dagcrème! -, olijfolie, avocado’s, noten en zaden.
  • Koolhydraten: Verse groenten, fruit, havermout – heel simpel om als ontbijt even klaar te maken! -, quinoa.

Het doel van Clean Eating is om gezonder te leven en betere keuzes te maken waardoor je fitter en gezonder wordt en je dus lekkerder in vel zit. En daar ging het mij om. De term Clean Eating is vooral bekend geworden door de van oorsprong Nederlandse maar van geboorte Canadese, Tosca Reno. Zij is 52 jaar oud en New York Times Bestseller auteur van 13 Clean Eating boeken. Wanneer iets in Amerika een grote hype is gaat dat al snel over de grens. Zo is het ook Nederland binnengestroomd en werd het zeer bekend onder de ‘sterren’. Tegenwoordig is er ontzettend veel over te vinden op internet en zijn er meerdere boeken over geschreven.

Mijn hoofdpijn is minder, mijn energie is gestegen en mijn geest is positiever. Dit kwam ook door het boek: ‘Spiritueel afvallen’ van Nannet van der Ham. Een enorme aanrader over het bewust worden van jezelf.

Was jij al bekend met ‘Clean Eating’?

Advertenties
, , , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: