Ciao, Milano!

2 juli 2013

Lifestyle, Reizen

De vakantieperiode komt er weer aan en veel mensen maken dan een leuke citytrip. In deze rubriek kijken we elke week naar de leukste hotspots van een Europese stad. Heb je een stedentrip in het vooruitzicht? Of wil je er een boeken? Kijk dan snel voor deze leuke tips. Vandaag: Milaan!

Milaan is de belangrijkste stad van Noord-Italie. Milaan is een echte modestad. Mensen uit de hele wereld komen naar Milaan voor kleding. In deze mooie stad wonen ruim 1,3 miljoen mensen. Het is een heerlijke stad om in rond te struinen, lekker door de winkelstraten te lopen en op zoek te gaan naar mooie bezienswaardigheden.

Milaan2

Winkelen
Milaan is misschien wel de belangrijke modestad in Europa. Mensen uit de hele wereld vliegen naar deze stad om te komen winkelen, of op bezoek te gaan bij belangrijke Italiaanse ontwerpers. Bekende en voorname winkelstraten zijn onder andere de Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Sant’Andrea, Via Manzoni, Corso Venezia, Galleria Vittorio Emanuele, Piazza del Duomo, Via Dante en Corso Buenos Aires.

Bezienswaardigheden
Belangrijke oude gebouwen in Milaan zijn het Castello Sforzesco, gebouwd onder de hertogen van de familie Sforza, de Duomo, waarvan de bouw in totaal vijf eeuwen duurde, de aan Ambrosius, beschermheilige van Milaan, gewijde Sant’Ambrogio basiliek  en het klooster Santa Maria delle Grazie, waar da Vinci’s beroemde muurschildering van het laatste avondmaal zich bevindt.

milaan1

Uitgaan
Wie na het Happy Hour de smaak te pakken heeft, kan terecht bij één van de vele discotheken die de stad rijk is. De populairste is Hollywood, waar heel hip en famous Italië terug te vinden is. Wie naar binnen wil, moet er wél piekfijn uitzien: het deurbeleid hier is ‘dress to impress’. Ook erg leuk is de grootste discotheek van Milaan: Alcatraz. Groot voordeel: hier hoef je jezelf niet in je mooiste Italiaanse (nep)designeroutfit te hijsen om binnen te komen. Het publiek is hier gevarieerder. Tip: het uitgaansleven begint in Milaan al vroeg!

Advertenties
, , , , , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Ciao, Milano!”

  1. theflowerroad Zegt:

    I looove citytrips! Ik wil zeker Amster- en Rotterdam eens bezoeken en enkele kleine steden in Spanje & Portugal!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: