What to do with: Cellulitis

28 juni 2013

Beauty, Gezondheid, Lichaam, Sport

In een bikini durf je haast niet meer te lopen, en ook een legging laat je maar in de kast liggen. Heb jij ook last van cellulitis? Je bent gelukkig niet de enige, maar vervelend is het natuurlijk wel. Lees hier de tips & tricks tegen – en verminderen van – cellulitis! 

Cellulitis wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren waaronder je levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Oestrogeen zou één van de veroorzakers van deze gehate kuiltjes zijn. Oestrogeen bevordert de opslag van vet rond de heupen dijen en billen. Waarschijnlijk worden overtollige afvalstoffen in en rond deze vetcellen opgeslagen en deze ophopingen van afvalstoffen veroorzaken dan de sinaasappelhuid. Ben je deze huid zat of wil je er gewoon geen last van krijgen? Probeer dit dan eens:

 • Masseer erop los! Of nog beter: laat je masseren! Een massage zorgt voor een goede circulatie, het opheffen van blokkades en bevorderen de ontgifting van het lichaam.
 • Probeer afvalstoffen te voorkomen. Cafeïne in koffie, thee, chocola en cola hebben een negatieve invloed op de bloedsomloop omdat het de bloedvaten vernauwd. Hierdoor bereiken niet genoeg belangrijke voedingsstoffen en zuurstof het weefsel, waardoor afvalstoffen zich opstapelen.
 • Drink water, tenminste 8 glazen per dag. Wat ontgift beter? Begin de dag met een glas warm water met een halve uitgeperste citroen, dit zet je lever aan het werk.
 • Regelmatige lichaamsbeweging is dé manier om cellulitis tegen te gaan. Het verbrandt vet en je geeft je spieren spanning, waardoor ze er beter uit gaan zien. En, hoe minder vet, hoe kleiner de vetcellen, dus hoe kleiner de druk op het weefsel en daardoor hoe minder zichtbaar de cellulitis.

 • Een bodyscrub is een hele goede aankoop. Je huid scrubben helpt dode cellen verwijderen en stimuleert de circulatie. Dit helpt ook de afvoer van vetcellen die cellulitis veroorzaken. Scrub voor een goed resultaat minimaal twee keer in de week.
 • Vette zuren kunnen helpen het verbindende weefsel rond de vetcellen te versterken, en daarmee helpen cellulitis te verminderen. Goede zuren zijn: olijfolie, visolie, walnootolie.
 • Rook je? Nog een reden om van deze slechte gewoonte af te komen. Roken kan cellulitis verergeren omdat het je huid verstopt en je lichaam vult met giftige stoffen. Dit heeft effect op de elasticiteit van je huid en verergert daarom de cellulitis, en niet alleen dit: het veroorzaakt ook nog eens rimpels. Dus… Weg ermee!
Advertenties
, , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “What to do with: Cellulitis”

 1. glasmetwater Zegt:

  Vroeger had ik hier nooit last van, nu begint het zo een beetje te komen en ik krijg er écht helemaal de schijt van. Ik heb al vanalles geprobeerd maar het helpt niet echt. Gelukkig zie je het niet zo erg, maar ik hoop gewoon dat het niet erger wordt en ik dus mijn shortjes niet meer wil dragen…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: