Oui Oui, We Love Paris!

25 juni 2013

Lifestyle, Reizen

De vakantieperiode komt er weer aan en veel mensen maken dan een leuke citytrip. In deze nieuwe rubriek kijken we elke week naar de leukste hotspots van een Europese stad. Heb je een stedentrip in het vooruitzicht? Of wil je er een boeken? Kijk dan snel voor deze leuke tips. Vandaag: Parijs!

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk. In deze romantische stad wonen ruim 2,3 miljoen mensen. Parijs is een heerlijke stad om in rond te struinen, lekker door de winkelstraten te lopen en op zoek te gaan naar de mooiste plekjes.

Parijs1

Winkelen
In Parijs zijn enorm veel winkels te vinden. Denk aan de straten place Vendôme en Rue du Faubourg Saint-Honoré -voor de luxe merken- tot de Champs-Élysées en Rue de Rivoli. Daarnaast heeft elk arrondissement een aantal eigen winkelstraten. Ook ben je voor markten goed in Parijs; er zijn ongeveer 70 markten in Parijs, die op verschillende dagen open zijn. De markt op Rue Mouffetard is de bekendste in Parijs.

Bezienswaardigheden
Wie denkt aan Parijs, denkt vaak gelijk aan de Eiffeltoren. Deze 325 meter hoge toren kun je bij een bezoekje aan Parijs natuurlijk niet overslaan. De Eiffeltoren ontvangt jaarlijks meer dan zes miljoen bezoekers en is daarmee het meest bezochte monument ter wereld. De Eiffeltoren werd tussen 1887 en 1889 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1889; de toren zou de toegang tot de tentoonstelling worden. Ook was het in 1889 de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie.

Parijs2

Uitgaan
In Parijs zijn zeer veel mogelijkheden om zich te vermaken. Overdag kan men naar één van de vele bezienswaardigheden gaan, ’s avonds zijn er veel uitgaansmogelijkheden. Men kan naar het theater, opera, dans, muziek, bioscoop en cabaret. Er zijn veel bars en nachtclubs. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde nachtclub Moulin Rouge, waar veel shows plaatsvinden. Verder zijn er veel elitenachtclubs waar er een streng deurbeleid geldt, en waar zeer hoge prijzen gevraagd worden. Bij de meeste clubs moet er entree betaald worden. Het populaire uitgaansleven van de Parijse jongeren bevindt zicht tegenwoordig in de straten precies ten oosten en noordoosten van Place de la Bastille.

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: