Hotspots: Berlijn

11 juni 2013

Lifestyle, Reizen

De vakantieperiode komt er weer aan en veel mensen maken dan een leuke citytrip. In deze nieuwe rubriek kijken we elke week naar de leukste hotspots van een Europese stad. Heb je een stedentrip in het vooruitzicht? Of wil je er een boeken? Kijk dan snel voor deze leuke tips. Vandaag: Berlijn!

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. In deze steeds moderner wordende stad wonen ruim 3,6 miljoen mensen. Berlijn is een heerlijke stad om in rond te struinen, lekker door de winkelstraten te lopen en op zoek te gaan naar de mooiste musea.

Berlijn

Winkelen
Er zijn verscheidene grote winkelconcentraties in Berlijn. Een voorbeeld hier van is de bekende Kurfürstendamm. Exclusieve winkels van internationale modeontwerpers zijn te vinden in de zijstraten als de Fasanenstraße. Iets ten oosten van de Kurfürstendamm bevindt zich het KaDeWe. Internationale designmode is te vinden in de Friedrichstraße, in het Quartier 206 en de Galeries Lafayette. Ook is er de Arkaden aan de nieuwe Potsdamer Platz met een breed winkelaanbod. Aparte mode, extravagant en creatief design is er in de vele kleine boetiekjes rondom de Hackesche Höfe in Mitte en de Kastanienallee in Prenzlauer Berg.

Cultuur
Berlijn is vorige eeuw van 1961 tot 1989 opgesplitst geweest door de Berlijnse muur. Hierdoor leefden de Duitsers in het oosten van Berlijn jarenlang in grote armoede. Het is zeker de moeite om een kijkje te nemen naar het overgebleven stuk. Wil je meer te weten komen en graag naar een museum over deze tijd? Ga dan naar Museum Haus am Checkpoint Charlie.

Berlijn1

Uitgaan
Berlijn staat bekend als de uitgaansstad van Europa. Er is in Berlijn geen vastgestelde sluitingstijd voor de horeca, dus enkele zaken zijn zelf 24 uur per dag open. In deze stad zul je dus niet snel een club uit worden gezet, omdat ze dicht moeten! Er zijn talloze cafés, restaurants, clubs, discotheken, cocktailbars etc. Er is niet echt een uitgaanscentrum in de stad, wel zijn er concentraties van uitgaansgelegenheden. Enkele bekende uitgaansgebieden zijn Orienburger Strasse, Hackescher Markt en Kurfurstendamm. Veel locaties zijn aan de buitenkant niet of nauwelijks te herkennen als uitgaansgelegenheid. Een voordeel volgens velen is dat je juist in deze gelegenheden de autochtone Berlijner treft en minder toeristen.

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Hotspots: Berlijn”

  1. Job Zegt:

    Cool geschreven Vera, leuk om te lezen hoe andere Berlijn ervaren!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: