Thuis haren verven moeilijk? Echt niet!

6 juni 2013

Beauty, Haar

Je haren verven bij de kapper kost iedere keer weer een hoop geld.  Je kunt het thuis ook makkelijk zelf doen, maar je hebt vast weleens de horror-verhalen gehoord dat het groen of oranje uitviel. Dit is natuurlijk niet te bedoeling. Volg daarom deze tips & tricks, dan kan er niets misgaan!

Tips & Tricks 

 • Het begint al in de drogisterij: kies altijd een kleur die dicht bij je eigen haarkleur zit. Ga niet van zwart haar naar blond haar, dit vraagt om een mislukte oranje coupe met afgebroken haren. Ga hiervoor wel naar de kapper.
 • Koop ook genoeg verf: heb je lang haar? Dan gebruik je meestal twee pakjes. Als je de helft overhoudt kun je die de volgende keer weer gebruiken.
 • Zorg voor een goede voorbereiding, te denken aan: oude kleding, handdoek, handschoenen, vaseline, verfkwast en een bakje om de verf in te doen.
 • Smeer vaseline op de plekken waar je geen verf hebben wil, denk aan: oren, voorhoofd en wangen. Naderhand kun je dit zo van je gezicht afhalen.
 • Test een dag van te voren of je niet allergisch bent voor de verf. Doe een klein beetje verf aan de binnenkant van je pols. Geen reactie? Smeren maar!
 • Heb je een uitgroei die je moet bijwerken? Verf deze dan eerst en trek de verf daarna door naar de rest van je lokken.
 • Het is moeilijk om je haar op je achterhoofd te verven, gewoonweg omdat je het niet goed kunt zien. Vraag hierbij hulp van je moeder, je zus of je buurvrouw. Zij vinden het heus niet erg om te helpen, erger is als je met kleurverschil loopt in je haren.
 • Houd je altijd aan de inwerktijd. Als je de verf te lang laat zitten vallen je haren vaak donkerder uit dan je daadwerkelijk wil. Houd de tijd dus goed in de gaten d.m.v. een stopwatch of een kookwekker.

Succes! 

Advertenties
, , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Thuis haren verven moeilijk? Echt niet!”

 1. De lang haar kapster Zegt:

  Leuk artikel! de reeks van Kruitvat is ook heel mooi en goedkoop!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: