Hotspots: Antwerpen

4 juni 2013

Lifestyle, Reizen

De vakantieperiode komt er weer aan en veel mensen maken dan een leuke citytrip. In deze nieuwe rubriek kijken we elke week naar de leukste hotspots van een Europese stad. Heb je een stedentrip in het vooruitzicht? Of wil je er een boeken? Kijk dan snel voor deze leuke tips. Vandaag: Antwerpen!

Vandaag een stad wat dichterbij, namelijk Antwerpen! Deze mooie Belgische stad telt 512.000 inwoners. Antwerpen is bekend om hun haven, de diamanthandel en staat sinds de jaren ’90 ook bekend als een modestad.

Antwerpen

Winkelen
In Antwerpen kun je heerlijk winkelen. Een van de bekende winkelstraten in deze stad is de Meir. Deze straat is een winkel-wandelstraat die de oude stad met het station verbindt. Rondom de Meir zijn er nog leuke kleine(re) winkelstraatjes te vinden voor de wat onbekendere merken. Ook kun je in deze zijstraatjes de winkels met duurdere merken vinden.
Verder is er elke woensdag- en vrijdagochtend een markt op het Sint-Jansplein. Dit is de grootste wekelijkse buurtmarkt van Antwerpen en het is zeker de moeite waard hier om even een kijkje te nemen!

Cultuur
Wanneer je in Antwerpen bent kun je het Rubenshuis niet overslaan. Dit museum is gevestigd in het huis van de in 1640 overleden schilder Peter Paul Rubens. Deze schilder stond bekend om het schilderen in de stijl barok.
Verder is het ook de moeite waard om even een kijkje te nemen in een van de kerken/kathedralen van Antwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de Onze Lieve Vrouwkathedraal. Deze kathedraal staat aan de Handschoenmarkt en is de hoofdkathedraal van Antwerpen. Deze kathedraal is een gotische kruiskerk en is gebouwd tussen 1352 en 1521.

Antwerpen1

Uitgaan
In Antwerpen kun je leuk uitgaan. Deze stad biedt veel afwisseling. Er zijn bijvoorbeeld veel cafés te vinden in het toeristisch hard rond de Grote Markt, maar ook in de gebieden het Zuid en het Eilandje kun je leuk uitgaan. Het gebied rond de Ossenmarkt en Stadswaag staat bekend als de Antwerpse studentenbuurt. Voor een student is het hier the place to be!

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

een reactie op “Hotspots: Antwerpen”

  1. faithinterior Zegt:

    Ik ben gek op antwerpen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: