Hotspots: Budapest

28 mei 2013

Lifestyle, Reizen

De vakantieperiode komt er weer aan en veel mensen maken dan een leuke citytrip. In deze nieuwe rubriek kijken we elke week naar de leukste hotspots van een Europese stad. Heb je een stedentrip in het vooruitzicht? Of wil je er een boeken? Kijk dan snel voor deze leuke tips. Vandaag: Budapest!

Budapest is een enorm mooie stad. Je kunt het vergelijken met Parijs, maar dan de goedkopere en minder toeristische versie. Budapest is de hoofdstad van Hongarije, ligt aan de rivier de Donau en in deze hoofdstad wonen ongeveer 1,7 miljoen inwoners. Dit is maar liefst 20% van alle inwoners van Hongarije. Budapest is een erg mooie stad om een weekje rond te struinen.

Budapest

Winkelen
In Budapest heb je verschillende shoppingmalls waar je voor opvallend weinig geld een leuke outfit kunt scoren. Denk aan winkelcentrum Westend Citycenter met meer dan 150 winkels, een bioscoop en daktuin. Ook kun je leuk winkelen in Duna Plaza. Hier zijn meer dan 120 winkels, een bioscoop met 9 zalen, een speelhal en een bowlingbaan aanwezig. Wil je liever naar de duurdere winkels? Dan kun je winkelen in Vaci Utca, ook wel de P.C. Hooftstraat van Budapest.

Festival & Uitgaan 
In de zomer staat Budapest in het teken van het Sziget-festival. Op dit zeven-daagse festival, dat gehouden wordt in de eerste week van augustus op het Obuda-eiland, komen jaarlijks zo’n 380.000 bezoekers. Het is ook wel het grootste muziekevenement van Europa. In deze week kun je genieten van alle soorten muziek, lekker (en goedkoop) eten en genieten van de zon. Want in Budapest is het heerlijk weer in de zomer! Dit festival is zeker een aanrader. Verder heb je leuke clubs en barretjes rondom het plein van de Sint-Stefanus basiliek.

Badhuisbudapest

Cultuur
Het Hongaars Nationaal Museum is zeker een aanrader. Dit museum is gevestigd in een prachtig classicistisch gebouw en is gewijd aan de geschiedenis van Hongarije. De oppervlakte van dit museum, ontworpen door Mihály Pollack, is maar liefst ruim 8000 m2 en daarmee is het Nationaal Museum het grootste in Hongarije.

Neem ook eens een kijkje in een van de badhuizen in Budapest. De stad heeft  beschikking over enkele van de mooiste Turkse baden van Europa. De baden zijn niet alleen gebouwd volgens de originele Ottomaanse architectuur maar ze bieden ook nog eens een unieke badbeleving! Bijna alle badhuizen kennen de schitterende achthoekige zwembaden en de schitterende koepels die zijn ingelegd met gekleurd glas. Een combinatie van heerlijk genieten en wat geschiedenis van Budapest!

Advertenties
, , , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: