How to: Stoppen met roken!

Wereldwijd zijn er miljoenen mensen verslaafd aan roken. Deze verslaving is hartstikke duur, vies en slecht! Is het met je goede voornemens niet gelukt? Dan is het nu tijd om er echt iets aan te gaan doen. Hier wat tips & tricks hoe je het deze keer echt vol kunt houden. Ga gezond(er) de zomer in!

Je hebt maar één lichaam, dus het is belangrijk om hier goed voor te zorgen. Weg met die vieze stokjes en op naar een gezonde leefstijl. Maar hoe gaat deze poging om te stoppen met roken echt lukken? Hier wat tips & tricks. Schouders eronder en gaan!

roken

Tips & Tricks

  • Bij sommige mensen lukt het, maar bij een heleboel ook niet: cold turkey stoppen. Veel mensen vallen weer snel terug en steken binnen no time weer een sigaret op. Bereid het goed voor. Als je wil dat het deze keer echt lukt, kies dan bijvoorbeeld voor nicotine pleisters of voor acupunctuur. Dit laatste blijkt ontzettend goed te werken.
  • Vertel iedereen dat je gestopt bent, zodat je vrienden, familie en collega’s je door moeilijke momenten kunnen slepen. Zo houden zij rekening met jou.
  • Bij sommige activiteiten stak je misschien altijd een sigaret op. Bijvoorbeeld bij koffie of tijdens het uitgaan. Doorbreek deze gewoontes door een tijdje niet uit te gaan en vervang koffie voorlopig door thee. Veel mensen roken ook altijd na het eten. Poets voortaan na het eten gelijk je tanden of kies voor kauwgom.stoppenmetroken
  • Voor veel mensen is roken een hulpmiddel bij stress. Men ontspant van een sigaret. Nu je niet meer rookt, heb je iets anders nodig om je stress kwijt te raken. Denk aan een lekkere massage, sport of ontspannende muziek.
  • Lichaamsbeweging kan het hunkeren naar nicotine en ontwenningsverschijnselen verminderen. Dus hup, trek die sportschoenen aan! Zo werk je gelijk aan een goede conditie.
  • Roken is heel erg duur. Stop het geld dat je voorheen spendeerde aan sigaretten in een spaarpot en koop wat leuks voor jezelf van het uitgespaarde bedrag. Beloon jezelf elke week met iets leuks!

Succes! 

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: