Hotspots: Madrid

21 mei 2013

Lifestyle, Reizen

De vakantieperiode komt er weer aan en veel mensen maken dan een leuke citytrip. In deze nieuwe rubriek kijken we elke week naar de leukste hotspots van een Europese stad. Heb je een stedentrip in het vooruitzicht? Of wil je er een boeken? Kijk dan snel voor deze leuke tips. Vandaag beginnen wij met Madrid!  

Madrid is de hoofdstad van Spanje en heeft ruim 3,2 miljoen inwoners. De gemiddelde temperatuur is in de zomer 26 graden en in de winter 9 graden. Madrid is een erg mooie stad met veel cultuur, musea, lekkere restaurants en leuke clubs. Het is een heerlijke stad om een weekje rond te struinen.

Madrid

Winkelen
In Madrid kun je fijn winkelen. Rondom Puerta del Sol, Calle Princesa, Calle Goya en de Paseo de la Castellana zijn de winkelcentra en in de buitenwijken zijn de grote warenhuizen en megastores gevestigd. Calle Gran Vía is een grote en bekende hoofdstraat van Madrid. Hier zijn winkels van veel grote winkelketens, zoals Zara, te vinden. Wil je wat onbekendere winkels? Ga dan naar Calle de Fuencarral en Calle Preciados. Hier heb je een mix van de bekende en onbekende winkels. Voor dure merkkleding moet je naar de wijk Salamanca en dan naar Calle de Jose Artega. Hier heb je een lange weg met merken als Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en nog veel meer dure merken.

Cultuur 
Madrid is beroemd om het grote aantal musea en historische monumenten dat zich in de stad bevindt. Het volgende kun je echt niet missen. Puerta del sol, ook wel zonnepoort, is het centrale plein van Madrid. Dit plein was vroeger één van de toegangspoorten in de omheining die Madrid in de 15e eeuw omsloot. De toegangspoort tot het centrale deel werd Puerta del Sol genoemd omdat hij op het oosten, waar de zon opkwam, gebouwd was en versierd met een zon.

Wat het Vondelpark voor Amsterdam en het Central Park voor New York betekent, betekent het Parque del Retiro voor Madrid. Vooral op zondag is het een drukte van belang in dit park. Kom naar dit park om heerlijk te wandelen, uit te rusten of op het terras te zitten.

madrid1

Restaurants en clubs
In Madrid eet je natuurlijk tapas. Drink er een Spaans wijntje of sangria bij. La Concha, Cava Baja 7, is een van de bekendste tapas-restaurants in Madrid.  Er is een lange lijst van verse tapas om uit te kiezen. De knusse kelderbar is leuk om na het eten van de tapas nog een drankje te nemen.

Wil je na lekker eten nog een dansje wagen? Ga dan naar bijvoorbeeld openluchtdiscotheek Ananda. Het ligt vlakbij het Atocha station en is vooral in de zomer erg leuk. Je hebt een grote vip-ruimte en overal zijn loungebanken. Je kunt er ook prima dansen op house en ultieme classics. Binnen heb je twee zalen met verschillende muzieksoorten.

En nu? Op naar Madrid! 

Advertenties
, , , , ,

Volg Fabeaulish!

Abonneer op onze RSS feed en sociale profielen om updates te ontvangen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: